Monetair beleid Japan ongewijzigd

Redactie ABM Financial News - 16 maart 2017, 06:38

Bank of Japan gematigd positief over economie.

(ABM FN-Dow Jones) De Bank of Japan is gematigd positief gestemd over de economie en handhaafde het monetaire beleid. Dit bleek donderdag uit het monetaire besluit van de centrale bank van Japan.

Met een meerderheid van 7 tegen 2 besloot de Bank of Japan de rente op 0,1 procent negatief te houden. Centraal bankiers Takehiro Sato en Takahide Kiuchi stemden ook dit keer tegen.

Met betrekking tot het consumentenprijspeil verwacht het beleidsorgaan op jaarbasis een licht positieve trend gesteund door de ontwikkeling van de energieprijzen. De Bank of Japan blijft zich richten op een inflatie van 2 procent, een niveau dat de bank op de middellange termijn verwacht in zicht te krijgen als ook de productie verbetert.

De binnenlandse vraag vervolgt volgens de bank waarschijnlijk zijn opwaartse trend. De export blijft eveneens de gematigde opwaartse trend vasthouden met de verbetering van de buitenlandse economieën.

De bank ziet een aantal risico's, namelijk de ontwikkeling in de Amerikaanse economie en het monetaire beleid van het land, de ontwikkeling van de economieën van opkomende markten en dan met name China, de gevolgen van de Brexit, het schuldenprobleem in de eurozone en tot slot geopolitieke risico's.

De Bank of Japan zal onverminderd in een jaarlijks tempo voor 80 biljoen Japanse yen, omgerekend ruim 650 miljard euro, aan obligaties blijven kopen om zo de monetaire basis uit te breiden.De bank wil verder ook jaarlijks voor respectievelijk 6 biljoen yen aan exchange-traded funds opkopen en voor 90 miljard yen aan Japanse vastgoedfondsen inkopen.

De Nikkei index handelde donderdag 0,1 procent hoger.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt licht lagere nettowinst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard boekt hogere omzet.

58 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos sterkste stijger.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street hoger gesloten

Fed-notulen suggereren een renteverhoging in juni.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street richting hoger slot

Fed-notulen suggereren een renteverhoging in juni.

2 uren geleden - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Voorraden ruwe olie Verenigde Staten vorige week gedaald.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.