Monetair beleid Japan ongewijzigd

Redactie ABM Financial News - 16 maart 2017, 06:38

Bank of Japan gematigd positief over economie.

(ABM FN-Dow Jones) De Bank of Japan is gematigd positief gestemd over de economie en handhaafde het monetaire beleid. Dit bleek donderdag uit het monetaire besluit van de centrale bank van Japan.

Met een meerderheid van 7 tegen 2 besloot de Bank of Japan de rente op 0,1 procent negatief te houden. Centraal bankiers Takehiro Sato en Takahide Kiuchi stemden ook dit keer tegen.

Met betrekking tot het consumentenprijspeil verwacht het beleidsorgaan op jaarbasis een licht positieve trend gesteund door de ontwikkeling van de energieprijzen. De Bank of Japan blijft zich richten op een inflatie van 2 procent, een niveau dat de bank op de middellange termijn verwacht in zicht te krijgen als ook de productie verbetert.

De binnenlandse vraag vervolgt volgens de bank waarschijnlijk zijn opwaartse trend. De export blijft eveneens de gematigde opwaartse trend vasthouden met de verbetering van de buitenlandse economieën.

De bank ziet een aantal risico's, namelijk de ontwikkeling in de Amerikaanse economie en het monetaire beleid van het land, de ontwikkeling van de economieën van opkomende markten en dan met name China, de gevolgen van de Brexit, het schuldenprobleem in de eurozone en tot slot geopolitieke risico's.

De Bank of Japan zal onverminderd in een jaarlijks tempo voor 80 biljoen Japanse yen, omgerekend ruim 650 miljard euro, aan obligaties blijven kopen om zo de monetaire basis uit te breiden.De bank wil verder ook jaarlijks voor respectievelijk 6 biljoen yen aan exchange-traded funds opkopen en voor 90 miljard yen aan Japanse vastgoedfondsen inkopen.

De Nikkei index handelde donderdag 0,1 procent hoger.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update: IMCD koopt Italiaanse distributeur Neuvendis

Bedrijf verwacht direct bijdrage aan de winst per aandeel.

50 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Exane positief over Nederlandse verzekeraars

Franse bank verhoogt adviezen en koersdoelen NN en ASR.

1 uur geleden - Lees verder

Economisch sentiment eurozone stijgt

Indicator in juni opgelopen naar 111,1.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: Degroof Petercam verlaagt advies voor Accell naar Houden

Koersdoel omlaag naar 32,00 euro.

1 uur geleden - Lees verder

Beursupdate: beperkt herstel voor AEX

Verzekeraars gevraagd na opgelopen rente.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.