Monetair beleid Japan ongewijzigd

Redactie ABM Financial News - 16 maart 2017, 06:38

Bank of Japan gematigd positief over economie.

(ABM FN-Dow Jones) De Bank of Japan is gematigd positief gestemd over de economie en handhaafde het monetaire beleid. Dit bleek donderdag uit het monetaire besluit van de centrale bank van Japan.

Met een meerderheid van 7 tegen 2 besloot de Bank of Japan de rente op 0,1 procent negatief te houden. Centraal bankiers Takehiro Sato en Takahide Kiuchi stemden ook dit keer tegen.

Met betrekking tot het consumentenprijspeil verwacht het beleidsorgaan op jaarbasis een licht positieve trend gesteund door de ontwikkeling van de energieprijzen. De Bank of Japan blijft zich richten op een inflatie van 2 procent, een niveau dat de bank op de middellange termijn verwacht in zicht te krijgen als ook de productie verbetert.

De binnenlandse vraag vervolgt volgens de bank waarschijnlijk zijn opwaartse trend. De export blijft eveneens de gematigde opwaartse trend vasthouden met de verbetering van de buitenlandse economieën.

De bank ziet een aantal risico's, namelijk de ontwikkeling in de Amerikaanse economie en het monetaire beleid van het land, de ontwikkeling van de economieën van opkomende markten en dan met name China, de gevolgen van de Brexit, het schuldenprobleem in de eurozone en tot slot geopolitieke risico's.

De Bank of Japan zal onverminderd in een jaarlijks tempo voor 80 biljoen Japanse yen, omgerekend ruim 650 miljard euro, aan obligaties blijven kopen om zo de monetaire basis uit te breiden.De bank wil verder ook jaarlijks voor respectievelijk 6 biljoen yen aan exchange-traded funds opkopen en voor 90 miljard yen aan Japanse vastgoedfondsen inkopen.

De Nikkei index handelde donderdag 0,1 procent hoger.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs onder druk

Beleggers bouwen posities af voor expiratie september-future.

39 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse toezichthouder bestudeert geplande beursgang Spotify - media

Muziekdienst wil directe notering aan NYSE zonder aandelenuitgifte.

2 uren geleden - Lees verder

Rode start Europese handelsweek

Nervositeit over Noord-Korea laait weer op.

2 uren geleden - Lees verder

Overname energiebedrijf Oncor door Berkshire Hathaway van de baan

Warren Buffetts investeringsbedrijf afgetroefd door andere koper.

3 uren geleden - Lees verder

Batenburg verdubbelt winst

Omzet 15 procent hoger.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.