Nucor rekent op meer winst

Redactie ABM Financial News - 16 maart 2017, 14:30

Amerikaans staalbedrijf positief over vraag.

(ABM FN-Dow Jones) Nucor verwacht in het eerste kwartaal meer winst te behalen en is positief gestemd over de vraag naar staal. Dit maakte het Amerikaanse staalbedrijf donderdag bekend.

Het bedrijf uit de Amerikaanse stad Charlotte verwacht een winst per aandeel te behalen tussen 1,10 en 1,15 dollar. In het vierde kwartaal van 2016 kwam de winst per aandeel uit op 0,50 dollar en in hetzelfde kwartaal van vorig jaar was dit nog maar 0,27 dollar.

De vraag in de non-residentiële bouwmarkten en in de energiemarkten is volgens Nucor weer aan het groeien. De automotive markten blijven volgens het bedrijf sterk, maar de vraag naar staal voor zware machines blijft zwak.

Nucor zei dat de invoer van goedkoper staal uit met name China op de Amerikaanse staalindustrie blijft drukken. Ook topman Lakshmi Mittal van het in Amsterdam genoteerde ArcelorMittal, wees met de jaarresultaten op de negatieve gevolgen van het dumpen van staal. Zowel in Amerika als in Europa zijn reeds invoerbeperkende maatregelen ingesteld en lopen er onderzoeken die mogelijk tot een verdere terugdringing van de invoer van goedkoop staal kan leiden.

Zo heeft het Amerikaanse ministerie van Handel recent voorlopige anti-dumping maatregelen ingesteld tegen de invoer van bepaalde staalproducten uit Japan, Taiwan en Turkije. Over de lopende onderzoeken in Amerika zei Nucor te verwachten dat deze in de komende maanden worden afgerond.

Het aandeel Nucor noteerde rond de opening van Wall Street 4,0 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

3 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.