Nucor rekent op meer winst

Redactie ABM Financial News - 16 maart 2017, 14:30

Amerikaans staalbedrijf positief over vraag.

(ABM FN-Dow Jones) Nucor verwacht in het eerste kwartaal meer winst te behalen en is positief gestemd over de vraag naar staal. Dit maakte het Amerikaanse staalbedrijf donderdag bekend.

Het bedrijf uit de Amerikaanse stad Charlotte verwacht een winst per aandeel te behalen tussen 1,10 en 1,15 dollar. In het vierde kwartaal van 2016 kwam de winst per aandeel uit op 0,50 dollar en in hetzelfde kwartaal van vorig jaar was dit nog maar 0,27 dollar.

De vraag in de non-residentiële bouwmarkten en in de energiemarkten is volgens Nucor weer aan het groeien. De automotive markten blijven volgens het bedrijf sterk, maar de vraag naar staal voor zware machines blijft zwak.

Nucor zei dat de invoer van goedkoper staal uit met name China op de Amerikaanse staalindustrie blijft drukken. Ook topman Lakshmi Mittal van het in Amsterdam genoteerde ArcelorMittal, wees met de jaarresultaten op de negatieve gevolgen van het dumpen van staal. Zowel in Amerika als in Europa zijn reeds invoerbeperkende maatregelen ingesteld en lopen er onderzoeken die mogelijk tot een verdere terugdringing van de invoer van goedkoop staal kan leiden.

Zo heeft het Amerikaanse ministerie van Handel recent voorlopige anti-dumping maatregelen ingesteld tegen de invoer van bepaalde staalproducten uit Japan, Taiwan en Turkije. Over de lopende onderzoeken in Amerika zei Nucor te verwachten dat deze in de komende maanden worden afgerond.

Het aandeel Nucor noteerde rond de opening van Wall Street 4,0 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: Degroof Petercam verlaagt advies voor Accell naar Houden

Koersdoel omlaag naar 32,00 euro.

8 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: beperkt herstel voor AEX

Verzekeraars gevraagd na opgelopen rente.

10 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: rechtbank minder negatief voor verzekeraars dan Kifid

Koerswinst verzekeraars na uitspraak in woekerpolisdossier.

10 minuten geleden - Lees verder

Update: OCI omhoog op overnamespeculatie

Amerikaans blog rept van afgewezen overnamebod.

12 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: IMCD doet mooie overname in Italie

Acquisitie versterkt positie op lokale en international markt.

51 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.