Patheon boekt winst op gestegen kwartaalomzet

Redactie ABM Financial News - 16 maart 2017, 12:19

Amerikaanse farmaceut verlaagt outlook voor heel 2017.

(ABM FN-Dow Jones) Patheon heeft in het eerste kwartaal het verlies van een jaar geleden omgebogen in een nettowinst en zag daarbij de omzet aanzienlijk stijgen. Dit maakte het Amerikaanse farmaceutisch concern, waarin DSM nog een belang van 34 procent houdt, donderdag voorbeurs bekend.

De omzet over de eerste drie maanden steeg als gevolg van gestegen verkopen in alle segmenten op jaarbasis met 13 procent naar 457 miljoen dollar. Het aangepaste operationeel resultaat (EBITDA) steeg met 40 procent naar 83 miljoen dollar. Mede als gevolg van sterk gedaalde rentelasten en een positieve belastingbate werd het nettoverlies van 22,1 miljoen dollar over het eerste kwartaal van 2016 omgebogen in een netto kwartaalwinst van 28,3 miljoen dollar.

Outlook

Het concern verlaagde de outlook voor heel 2017 in reactie op gewijzigde valuta-verhoudingen en op de huidige operationele vooruitzichten. Het bedrijf uit Durham in North Carolina gaat nu uit van een omzet in de bandbreedte van 1,99 miljard tot 2,01 miljard dollar, een aangepast operationeel resultaat (EBITDA) tussen 430 miljoen en 450 miljoen dollar en een aangepaste nettowinst in de bandbreedte van 155 miljoen tot 175 miljoen dollar.

Eerder werd nog uitgegaan van een omzet van 2,05 miljard dollar, een aangepast operationeel resultaat van 475 miljoen dollar en een aangepaste nettowinst van tussen de 202 miljoen en 222 miljoen dollar. 

 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Jongeren kiezen voor Snapchat in plaats van Facebook - eMarketer

Facebook onderdeel Instagram wel populair bij jeugd.

1 uur geleden - Lees verder

Herstel op Europese beurzen

Risicobereidheid weer even terug.

2 uren geleden - Lees verder

Beursblik: cijfers Intertrust bevestigen vermoedelijk voorlopige resultaten

Markt kijkt vooral uit naar beleggersdag in september.

2 uren geleden - Lees verder

Damrak sluit in het groen

Beleggers rustig richting Jackson Hole.

2 uren geleden - Lees verder

Beursblik: Barclays verwacht meer tegenwind voor ArcelorMittal

Winsttaxaties voor dit jaar omlaag bij Britse bank.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.