Retailomzet Sainsbury in vierde kwartaal lager

Redactie ABM Financial News - 16 maart 2017, 08:51

Sterk kwartaal voor overgenomen Argos.

(ABM FN-Dow Jones) Sainsbury heeft in het afgelopen kwartaal de verkopen op jaarbasis zien dalen. Dit meldde de Britse supermarktketen donderdag voorbeurs in een trading update over het vierde kwartaal van het lopende boekjaar, met een verkoopperiode van 15 weken die eindigde op 11 maart 2017.

CEO Mike Coupe stelde dat Sainsbury goede vooruitgang boekte in het realiseren van zijn belangrijkste doelstellingen, waarbij vooral het overgenomen Argos een sterk kwartaal achter de rug had.

De totale winkelverkopen, inclusief nieuwe winkels maar exclusief brandstof, daalden in het afgelopen kwartaal met 1,4 procent. De totale omzet, aangepast voor de verkoop van de farmaceutische activiteiten, steeg met 0,1 procent. De identieke winkelverkopen in vergelijkbare winkels, exclusief brandstof, daalden in het afgelopen kwartaal met 0,5 procent.    

De totale omzet inclusief brandstofverkopen daalde in het afgelopen kwartaal met 0,3 procent. Aangepast voor de verkoop van de farmaceutische activiteiten, steeg de totale omzet inclusief brandstofverkopen met 1,0 procent.

Bij Argos steeg de omzet met 3,8 procent. 

Sainsbury had aan het einde van het kwartaal 605 supermarkten en 806 gemakswinkels. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Amerikaanse huizenprijzen verder gestegen

Prijzen in maart met 0,6 procent opgelopen.

22 minuten geleden - Lees verder

Wall Street wacht op notulen Fed

Futures duiden op licht hogere opening.

44 minuten geleden - Lees verder

AND wil raad van commissarissen uitbreiden

Rob Westerhof vertrekt eind dit jaar.

47 minuten geleden - Lees verder

Licht hogere resultaten voor Tiffany

Juweliersketen handhaaft outlook.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.