Update: Bank of England handhaaft rente en opkoopprogramma

Redactie ABM Financial News - 16 maart 2017, 13:48

Waren geen wijzigingen verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) De Bank of England heeft conform verwachting het monetaire beleid ongemoeid gelaten. Dit bleek donderdagmiddag uit het rentebesluit van de Britse centrale bank.

Het Monetary Policy Committee stemde met 8 tegen 1 voor het handhaven van de rente op 0,25 procent en tornde ook niet aan het obligatie-opkoopprogramma dat sinds augustus vorig jaar een omvang heeft van 435 miljard Britse pond.

Bestuurslid Kristin Forbes was als enige van mening dat de rente met 0,25 procentpunt zou moeten worden verhoogd.

Eerder deze week diende de vice-voorzitter van de Bank of England, Charlotte Hogg, haar ontslag in bij de centrale bank omdat ze niet had vermeld dat haar broer werkzaam was voor Barclays. Zij stemde donderdag wel mee, omdat ze aanblijft tot er een opvolger is aangesteld. 

Ontwikkeling inflatie

De Bank of England gaf donderdag aan dat de inflatie "in de komende maanden zal uitkomen boven de 2 procent" om vervolgens begin 2018 te pieken op 2,75 procent en daarna terug te zakken tot rond de doelstelling van 2,0 procent. De toenemende inflatie is het gevolg van het zwakkere Britse pond.

In januari stegen de Britse consumentenprijzen met 1,8 procent op jaarbasis, wat de snelste stijging markeerde in twee jaar.

De centrale bank benadrukte donderdag opnieuw dat er een limiet is aan de mate waarop de inflatie boven de doelstelling uit kan blijven komen. 

Qua monetair beleid kan het nog altijd beide kanten op, afhankelijk van de economische outlook, maar "sommige leden merkten op dat er relatief weinig positief nieuws over de vooruitzichten nodig is om te overwegen dat een snellere verkrapping van de monetaire steun gerechtvaardigd is."

Pond in de lift

Voor elke euro kregen beleggers rond het verschijnen van het rentebesluit 0,8732 Britse pond, waarna de koers zakte tot 0,8680. De Britse munt noteerde voorafgaand aan het besluit ten opzichte van de Amerikaanse dollar op 1,2290 maar steeg erna tot 1,2361.  

De Europese aandelenmarkten leverden een deel van hun winst in. 

Update: om extra informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Jongeren kiezen voor Snapchat in plaats van Facebook - eMarketer

Facebook onderdeel Instagram wel populair bij jeugd.

1 uur geleden - Lees verder

Herstel op Europese beurzen

Risicobereidheid weer even terug.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: cijfers Intertrust bevestigen vermoedelijk voorlopige resultaten

Markt kijkt vooral uit naar beleggersdag in september.

2 uren geleden - Lees verder

Damrak sluit in het groen

Beleggers rustig richting Jackson Hole.

2 uren geleden - Lees verder

Beursblik: Barclays verwacht meer tegenwind voor ArcelorMittal

Winsttaxaties voor dit jaar omlaag bij Britse bank.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.