Update: Bank of England handhaaft rente en opkoopprogramma

Redactie ABM Financial News - 16 maart 2017, 13:48

Waren geen wijzigingen verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) De Bank of England heeft conform verwachting het monetaire beleid ongemoeid gelaten. Dit bleek donderdagmiddag uit het rentebesluit van de Britse centrale bank.

Het Monetary Policy Committee stemde met 8 tegen 1 voor het handhaven van de rente op 0,25 procent en tornde ook niet aan het obligatie-opkoopprogramma dat sinds augustus vorig jaar een omvang heeft van 435 miljard Britse pond.

Bestuurslid Kristin Forbes was als enige van mening dat de rente met 0,25 procentpunt zou moeten worden verhoogd.

Eerder deze week diende de vice-voorzitter van de Bank of England, Charlotte Hogg, haar ontslag in bij de centrale bank omdat ze niet had vermeld dat haar broer werkzaam was voor Barclays. Zij stemde donderdag wel mee, omdat ze aanblijft tot er een opvolger is aangesteld. 

Ontwikkeling inflatie

De Bank of England gaf donderdag aan dat de inflatie "in de komende maanden zal uitkomen boven de 2 procent" om vervolgens begin 2018 te pieken op 2,75 procent en daarna terug te zakken tot rond de doelstelling van 2,0 procent. De toenemende inflatie is het gevolg van het zwakkere Britse pond.

In januari stegen de Britse consumentenprijzen met 1,8 procent op jaarbasis, wat de snelste stijging markeerde in twee jaar.

De centrale bank benadrukte donderdag opnieuw dat er een limiet is aan de mate waarop de inflatie boven de doelstelling uit kan blijven komen. 

Qua monetair beleid kan het nog altijd beide kanten op, afhankelijk van de economische outlook, maar "sommige leden merkten op dat er relatief weinig positief nieuws over de vooruitzichten nodig is om te overwegen dat een snellere verkrapping van de monetaire steun gerechtvaardigd is."

Pond in de lift

Voor elke euro kregen beleggers rond het verschijnen van het rentebesluit 0,8732 Britse pond, waarna de koers zakte tot 0,8680. De Britse munt noteerde voorafgaand aan het besluit ten opzichte van de Amerikaanse dollar op 1,2290 maar steeg erna tot 1,2361.  

De Europese aandelenmarkten leverden een deel van hun winst in. 

Update: om extra informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos de sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street hoger gesloten

Olieprijs sluit op weekbasis voor de vijfde opeenvolgende week lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting verdeeld slot

Olieprijs sluit op weekbasis voor de vijfde opeenvolgende week lager.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Ondanks stijging prijs vat olie overheerst pessimisme.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs drukt Damrak in het rood

Amsterdamse hoofdgraadmeter levert 0,2 procent in.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.