Vakbonden roepen opnieuw op tot staking Air France

Redactie ABM Financial News - 16 maart 2017, 09:52

Vakbonden slaan CAO-voorstel af.

(ABM FN-Dow Jones) Vakbonden SNPNC en UNSA roepen alle medewerkers van Air France op te staken, nadat de vakbonden afwijzend reageerden op een nieuw CAO-voorstel van de luchtvaartmaatschappij. Dit meldde de vakbonden donderdag.

Van de drie grote vakbonden, te weten SNPNC, UNSA en Unac, stemde enkel laatstgenoemde in met het nieuwe CAO-voorstel van Air France. Dit betekent dat er geen akkoord kan komen tussen de luchtvaartmaatschappij en piloten en cabinepersoneel.

Als gevolg roepen SNPNC en UNSA nu op tot een staking op 18, 19 en 20 maart.

Volgens de vakbonden is vooral het Boost-project van Air France een probleem. De onderneming wil onder dit project een nieuw "concurrerend en innovatief" bedrijf optuigen om de concurrentie aan te gaan met de golfstaten, die met lage productiekosten steeds nadrukkelijker aanwezig zijn in de belangrijkste markten van Air France-KLM.

Op een groen Damrak koerste het aandeel Air France-KLM donderdag 0,1 procent hoger op 7,30 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Aegon sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit overwegend hoger

Dow Jones-index blijft achter

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar overwegend hoger slot

Dow Jones-index blijft achter.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Lagere benzinevoorraden bieden steun.

Gisteren - Lees verder

SnowWorld wil indoor skiresort in Italie ontwikkelen

Intentie overeenkomst getekend met Italiaanse ondernemer.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AIR FRAN... toevoegen aan uw watchlist 7,06 -1,94% -0,14 7,20