Vakbonden roepen opnieuw op tot staking Air France

Redactie ABM Financial News - 16 maart 2017, 09:52

Vakbonden slaan CAO-voorstel af.

(ABM FN-Dow Jones) Vakbonden SNPNC en UNSA roepen alle medewerkers van Air France op te staken, nadat de vakbonden afwijzend reageerden op een nieuw CAO-voorstel van de luchtvaartmaatschappij. Dit meldde de vakbonden donderdag.

Van de drie grote vakbonden, te weten SNPNC, UNSA en Unac, stemde enkel laatstgenoemde in met het nieuwe CAO-voorstel van Air France. Dit betekent dat er geen akkoord kan komen tussen de luchtvaartmaatschappij en piloten en cabinepersoneel.

Als gevolg roepen SNPNC en UNSA nu op tot een staking op 18, 19 en 20 maart.

Volgens de vakbonden is vooral het Boost-project van Air France een probleem. De onderneming wil onder dit project een nieuw "concurrerend en innovatief" bedrijf optuigen om de concurrentie aan te gaan met de golfstaten, die met lage productiekosten steeds nadrukkelijker aanwezig zijn in de belangrijkste markten van Air France-KLM.

Op een groen Damrak koerste het aandeel Air France-KLM donderdag 0,1 procent hoger op 7,30 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos de sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street hoger gesloten

Olieprijs sluit op weekbasis voor de vijfde opeenvolgende week lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting verdeeld slot

Olieprijs sluit op weekbasis voor de vijfde opeenvolgende week lager.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Ondanks stijging prijs vat olie overheerst pessimisme.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs drukt Damrak in het rood

Amsterdamse hoofdgraadmeter levert 0,2 procent in.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AIR FRAN... toevoegen aan uw watchlist 11,12 -0,45% -0,05 11,17