Valuta: euro loopt op

Redactie ABM Financial News - 16 maart 2017, 09:29

Europese inflatiedata in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De euro heeft van woensdag op donderdag aan kracht gewonnen na de renteverhoging in de Verenigde Staten en de meegevallen verkiezingsuitslag in Nederland.

"Wat we nu aan koers voor de euro ten opzichte van de dollar op het bord zien staan stond er ook al voordat in Nederland de eerste polls binnen kwamen", aldus valutahandelaar Laurens Maartens van De Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij.

"Mogelijk dat de standvastigheid van de Fed om dit jaar de rente in totaal met drie stappen te verhogen door de markt als een teleurstelling wordt gezien. Met de stap van woensdag is wordt het verschil met de Europese rente wel groter, en dat zou positief moeten uitpakken voor de dollar. Ik zie de euro momenteel iets boven de tradingrange van 1,05 tot 1,07 dollar bewegen, maar ik verwacht dat de munt straks weer binnen die range valt", aldus Maartens.

De handelaar kijkt donderdag uit naar de inflatiecijfers van de eurozone over februari, die, als die de richting blijven opgaan zoals de Europese Centrale Bank deze graag ziet, een steun voor de euro kunnen betekenen.

De euro noteerde donderdag op 1,0721 dollar.

De centrale bank van Japan hield de negatieve depositorente van 0,1 procent staan. De dollar noteerde op 113,32 yen.

Later op de dag volgen nog de centrale banken van Zwitserland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk met hun respectievelijk rentebesluiten. Maartens verwacht niet dat één van deze drie een wijziging doorvoert.

De euro noteerde donderdag op 0,8735, op 1,0718 Zwitserse frank, een daling met 0,2 procent, en op 9,0979 Noorse kroon, een daling van eveneens 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen sluiten hoger

Geopolitieke spanningen tussen Amerika en Noord-Korea wat getemperd.

1 uur geleden - Lees verder

Euronext rondt overname FastMatch af

Beursbedrijf koopt belang van 90 procent in

1 uur geleden - Lees verder

AEX start nieuwe week in het groen

Geopolitieke spanningen tussen Amerika en Noord-Korea wat afgenomen.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Groeicijfers en notulen Fed.

3 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.