Wall Street beperkt verlies richting slot

Redactie ABM Financial News - 16 maart 2017, 20:39

Beleggers heroverwegen rentebesluit Fed.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerste donderdag af op een lager slot.

Rond half negen noteerde de S&P 500 index 0,2 procent lager, daalde de Dow Jones index 0,2 procent en verloor de Nasdaq 0,1 procent.

Beleggers heroverwogen de koersstijgingen van woensdag, die werden gevoerd door de renteverhoging van de Federal Reserve, en de markten zakten in het rood door sterke dalingen van aandelen in de medische sector en van nutsbedrijven.

Onder de medicijnenmakers verloor Biogen 4,4 procent en leverde Illumina ook 4 procent. De nutssector zakte 1 procent en de energiesector 0,5 procent. Dow-componenten DuPont, Merck en Pfizer stonden ook in het rood. 

Alleen financials en technologieaandelen wonnen terrein. 

"Gisteren waren we zeer enthousiast omdat de Fed minder geneigd bleek om de rente snel verder te verhogen dan de markt had verwacht, en dat was een positieve impuls voor de markt", zei analist Karyn Cavanaugh van Voya Financial. "Die euforie is nu gesleten. De markt realiseert zich dat ze misschien een beetje op de zaken vooruit is gelopen."

De aandelenmarkten stegen woensdag nadat de Federal Reserve de interbancaire rente met een kwart punt verhoogde. Het verwachte pad van toekomstige renteverhogingen bleek echter minder steil dan marktdeelnemers hadden verwacht, wat de aandelenmarkten opstuwde. 

"De boodschap was dat de economie goed draait maar dat inflatie geen punt van zorg is", zei analist Neil Wilson. "De Fed heeft geen haast om de rente te verhogen en dat is goed nieuws voor aandelen."

De olieprijs daalde 0,2 procent op hernieuwde zorgen over overproductie, na een aanvankelijke stijging, die een reactie was op een zwakkere dollar. 

De dollar daalde met een slordige 1 procent, na de Fed-verklaring en bleef donderdag op dat lagere niveau hangen. De goedkopere dollar steunde de prijs van grondstoffen die in dollars verhandeld worden, zoals goud, dat 2 procent in waarde steeg.

Het sentiment in Europa en de VS werd donderdag ook gesteund door de verkiezingsuitslag in Nederland. Premier Mark Rutte kan het voortouw nemen bij de formatie van een nieuwe coalitie, nadat zijn partij de grootste bleef. Vrees dat anti-islampartij PVV de VVD zou overvleugelen bleek ongegrond.

Dit was een opluchting voor beleggers wereldwijd, die de verkiezing zagen als een voorbode voor verkiezingen in Frankrijk in April en in Duitsland in het najaar. Vrees dat een overwinning van populistische partijen de EU kan laten uiteenvallen nam af na de Nederlandse uitslag.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de steunaanvragen in de VS in vorige week met 2.000 zijn gedaald, cconform verwachtingen, terwijl de index van de Philadelphia Fed voor de maakindustrie in maart een daling liet zien, van een hoog niveau.

De euro noteerde een half uur voor het slot in New York op 1,0760 dollar. Donderdagochtend stond er een koers van 1,0721 op de borden en woensdagavond voorafgaand aan het rentebesluit noteerde het muntpaar rond de 1,0630. 

Bedrijfsnieuws

Oracle stond 6,6 procent hoger nadat de softwarereus woensdagavond beter dan verwachte cijfers rapporteerde over het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar.

GoPro won zelfs 14%. De fabrikant van sportcamera's gaat banen schrappen en verwacht dit jaar een aangepaste nettowinst te kunnen rapporteren.

Guess verloor 11 procent. Het modemerk voldeed niet aan de verwachting met zijn resultaten woensdagavond. 

Snap Inc verloor 4,2 procent en daalde voor het eerst sinds zijn beursgang begin deze maand onder 20 dollar. Snap is eigenaar van de app Snapchat waarmee jongeren elkaar foto's kunnen sturen die niet bewaard worden. 

Canada Goose won 28 procent tijdens zijn beursgang, ondanks dat de introductieprijs van het kledingmerk hoger was dan verwacht.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Lagere opening Damrak voorzien

Rustige handelsdag voorzien.

8 minuten geleden - Lees verder

Bijna 43 procent verkiest stockdividend NSI

Vastgoedfonds geeft 227.914 nieuwe aandelen uit.

27 minuten geleden - Lees verder

Franse vakbond dreigt met stakingen bij Air France - media

Protesten tegen nieuwe budgetmaatschappij houden aan.

40 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen openen lager

Markt kijkt uit naar bijeenkomst centrale bankiers in Jackson Hole later in de week.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Wachten op inkoopmanagersindexen.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.