Wall Street sluit vlak tot licht lager

Redactie ABM Financial News - 16 maart 2017, 21:07

Beleggers heroverwegen rentebesluit Fed.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is donderdag lager gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,2 procent naar 2.381,38 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 20.934,55 punten en de Nasdaq sloot 0,01 procent hoger op 5.900,76 punten.

Beleggers heroverwogen de koersstijgingen van woensdag, die werden gevoerd door de renteverhoging van de Federal Reserve, en de markten zakten in het rood door sterke dalingen van aandelen in de medische sector en van nutsbedrijven.

Onder de medicijnenmakers verloor Biogen 4,7 procent en leverde Illumina ook 3,9 procent in. 

"Gisteren waren we zeer enthousiast omdat de Fed minder geneigd bleek om de rente snel verder te verhogen dan de markt had verwacht", zei analist Karyn Cavanaugh van Voya Financial. "Die euforie is nu achter de rug. De markt realiseert zich dat ze misschien een beetje op de zaken vooruit is gelopen.

De aandelenmarkten stegen woensdag nadat de Federal Reserve de interbancaire rente met een kwart punt verhoogde. Het aangekondigde pad van toekomstige renteverhogingen bleek echter minder steil dan marktdeelnemers hadden verwacht, wat de aandelenmarkten opstuwde. 

"De boodschap was dat de economie goed draait maar dat inflatie geen punt van zorg is", zei analist Neil Wilson. "De Fed heeft geen haast om de rente te verhogen en dat is goed nieuws voor aandelen."

De olieprijs daalde 0,2 procent op hernieuwde zorgen over overproductie, na een aanvankelijke stijging, die een reactie was op een zwakkere dollar. 

De dollar zakte een slordige 1 procent tegenover de euro, na de Fed-verklaring en bleef donderdag op dat lagere niveau hangen. De goedkopere dollar steunde de prijs van grondstoffen die in dollars verhandeld worden, zoals goud, dat 2 procent in waarde steeg.

Het sentiment in Europa en de VS werd donderdag ook gesteund door de verkiezingsuitslag in Nederland. Premier Mark Rutte kan het voortouw nemen bij de formatie van een nieuwe coalitie, nadat zijn partij de grootste bleef. Vrees dat anti-islampartij PVV de VVD zou overvleugelen bleek ongegrond.

Dit was een opluchting voor beleggers wereldwijd, die de verkiezing beschouwden als een voorbode voor verkiezingen in Frankrijk in April en in Duitsland in het najaar. Vrees dat overwinningen van populisten de stabiliteit van de Europese Unie kunnen ondermijnen nam af na de Nederlandse uitslag.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de steunaanvragen in de VS in vorige week met 2.000 zijn gedaald, cconform verwachtingen, terwijl de index van de Philadelphia Fed voor de maakindustrie in maart een daling liet zien, van een hoog niveau.

De euro steeg verder en noteerde rond het slot in New York op 1,0760 dollar. Rond de slotbel in Europa noteerde de munt nog op 1,0740 dollar en donderdagochtend stond er een koers van 1,0721 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Oracle eindigde 6,3 procent hoger, nadat de softwarereus woensdagavond beter dan verwachte cijfers rapporteerde over het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar.

GoPro won zelfs 16 procent. De fabrikant van sportcamera's gaat banen schrappen en verwacht dit jaar een aangepaste nettowinst te kunnen rapporteren.

Guess verloor 11 procent. Het modemerk voldeed niet aan de verwachting met zijn resultaten woensdagavond. 

Snap Inc verloor 4,7 procent en zakte voor het eerst sinds zijn beursgang begin deze maand onder 20 dollar. Snap is eigenaar van de app Snapchat waarmee jongeren elkaar foto's kunnen sturen die niet bewaard worden. 

Canada Goose won bijna 27 procent na zijn beursgang, ondanks dat de introductieprijs van de jassenfabrikant hoger was dan verwacht. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.