Alsnog kartelboete Air France-KLM

Redactie ABM Financial News - 17 maart 2017, 12:13

Luchtvrachtvervoerders toch beboet door Brussel.

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM, British Airways en een handvol andere luchtvrachtvervoerders hebben alsnog een miljoenenboete uit Brussel gekregen vanwege het niet respecteren van de mededingingsregels in het verleden. Dit meldde de Europese Commissie vrijdag.

In totaal kregen de luchtvrachtbedrijven 776,5 miljoen euro aan boetes opgelegd, waarvan Air France-KLM het grootste deel moet dragen. De Franse tak van de luchtvaarder kreeg een boete van 182,9 miljoen euro opgelegd en KLM moet 127,2 miljoen euro betalen. 

In 2015 werden de oorspronkelijk in november 2010 opgelegde boetes voor het luchtvrachtkartel nog nietig verklaard door het Gerecht van de Europese Unie. Het Gerecht oordeelde dat de argumentatie van de Europese Commissie tegenstrijdig was en veegde de boetes van tafel. 

Het Duitse Lufthansa ontliep een boete, omdat de Duitse luchtvaartmaatschappij het kartel meldde bij de Europese Commissie.

Het aandeel Air France-KLM steeg vrijdag op een groen Damrak 1,5 procent op 7,57 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AIR FRAN... toevoegen aan uw watchlist 12,65 -1,63% -0,21 12,86