Beter Bed wil profiteren van gedane investeringen

Redactie ABM Financial News - 17 maart 2017, 10:05

Beddenverkoper ziet expansiemogelijkheden in Zweden.

(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed Holding wil in 2017 profiteren van de investeringen over de afgelopen twee jaar in winkelvernieuwing, marketing en online vernieuwing. Verder mikt het concern uit Uden op een verlaging van de kosten per winkel en ontstaan er uitbreidingsmogelijkheden in Zweden. Dit meldden de CEO en CFO van de beddenverkoper desgevraagd aan ABM Financial News vrijdag in een toelichting op de rapportage van de jaarcijfers.

"We willen na de investeringen in de afgelopen twee jaar daar nu de revenuen van incasseren en de kosten per winkel terugbrengen naar het oude niveau", zei CEO Ton Anbeek. "In de Benelux blijven de resultaten uitstekend en in Duitsland beginnen onze investeringen in promotie van de boxsporing-artikelen via winkelketen Matratzen Concord en ons e-commerce tegenoffensief tegen nieuwe online aanbieders goede resultaten op te leveren", voegde de topman toe.

"Het klopt dat we dit jaar willen focussen op kostenbeheersing, maar dat zal niet gepaard gaan met grote herstructureringen of ontslagrondes", voegde CFO Bart Koops toe.

Het concern uit Uden ziet goede mogelijkheden voor uitbreiding van winkels in Zweden. "We hebben daar met de overname vorig jaar van Sjängjätten 16 eigen winkels en 9 franchise winkels, die we nu qua productaanbod, promotie en resultaten op het niveau van Beter Bed in Nederland hebben gebracht en zijn zeer tevreden over de resultaten die we daar in het eerste kwartaal van dit jaar realiseren", zei de financieel directeur.

"Ervan uitgaande dat de concurrentie daar tot meer dan 100 winkels heeft en er veel interessante nieuwe locaties in het land nog open liggen, kijken we serieus naar expansie van het winkelbestand in de tweede helft van dit jaar", voegde CEO Ton Anbeek toe.

In Frankrijk, waar het concern nu zes winkels heeft, kijkt Beter Bed vooral naar uitbreiding in het Rhône-dal in het zuiden van het land en niet meer naar nieuwe vestigingen in de regio Parijs. "Met ons budgetconcept zijn de kosten voor huisvesting en personeel daar eigenlijk te hoog", lichtte Anbeek toe.

In het Verenigd Koninkrijk, waar groothandelsdochter DBC producten levert aan de lokale winkelketen Dreams, verwacht het concern geen grote problemen als gevolg van de aanstaande Brexit. "We verrekenen de levering en verkoop van onze artikelen bij Dreams in euro's en dus hebben wij geen last van het lagere pond", lichtte Anbeek desgevraagd toe.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Beter Bed vrijdagochtend 1,6 procent lager op 15,60 euro.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

33 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

57 minuten geleden - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BETER BED toevoegen aan uw watchlist 16,17 0,31% 0,05 16,12