Beursblik: overname Pritle versnelt ambities Binck

Redactie ABM Financial News - 17 maart 2017, 10:13

Kepler Cheuvreux rekent op stevige impact op winst.

(ABM FN-Dow Jones) BinckBank versnelt met de overname van Pritle zijn ambities op het vlak van robo-advisering. Dit constateerde analisten van Kepler Cheuvreux vrijdag.

Binck koopt voor 12,5 miljoen euro, waarvan 5 miljoen euro in aandelen wordt afgerekend en de rest in contanten, vooral technologie, aldus de marktvorsers. Daarmee kan de onlinebroker de dienstverlening veel sneller aanbieden dan wanneer het deze technologie zelf zou moeten ontwikkelen, met alle kosten en risico's van dien.

Kepler Cheuvreux schat in dat Pritle momenteel voor belastingen 3 miljoen tot 4 miljoen euro per jaar verlies lijdt. Ook zal BinckBank vermoedelijk geld willen investeren in marketing om de nieuwe dienstverlening bekend te maken. De analisten schatten dat de overname dit jaar een negatieve impact op de winst heeft van 5 tot 10 procent. "Materieel", aldus het beurshuis.

De analisten hebben vertrouwen dat de nieuwe vorm van dienstverlening op termijn positief uitpakt voor Binck, maar vinden het lastig in te schatten hoeveel het precies kan bijdragen aan de winst. Het is volgens Kepler Cheuvreux immers nog maar de vraag hoe succesvol BinckBank op dit vlak van vermogensbeheer zal zijn.

Kepler Cheuvreux heeft een Reduceren advies op BinckBank met een koersdoel van 5,00 euro. Vrijdagochtend daalde het aandeel 2,3 procent op 5,13 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street richting vlak slot

Nauwelijks richtinggevend nieuws.

11 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs onder druk

Beleggers bouwen posities af voor expiratie september-future.

51 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse toezichthouder bestudeert geplande beursgang Spotify - media

Muziekdienst wil directe notering aan NYSE zonder aandelenuitgifte.

2 uren geleden - Lees verder

Rode start Europese handelsweek

Nervositeit over Noord-Korea laait weer op.

3 uren geleden - Lees verder

Overname energiebedrijf Oncor door Berkshire Hathaway van de baan

Warren Buffetts investeringsbedrijf afgetroefd door andere koper.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BINCK toevoegen aan uw watchlist 4,30 -0,69% -0,03 4,33