Beursblik: resultaat Beter Bed afhankelijk van herstel in Duitsland

Redactie ABM Financial News - 17 maart 2017, 10:32

ING ziet sterke groei in andere gebieden.

(ABM FN-Dow Jones) Een groei van de omzet en het resultaat van Beter Bed Holding hangen sterk af van verbetering van de positie van de beddenverkoper in zijn grootste markt Duitsland. Dit constateerde analist Tijs Hollestelle van ING vrijdag naar aanleiding van de jaarrapportage van het beddenbedrijf.

Hollestelle tekende daarbij aan dat bijna alle andere regionale markten sterke groeicijfers voor omzet en operationele resultaten kunnen overleggen.

De marktvorser merkte daarbij op dat de verlaging van het eerder gerapporteerde voorlopige bedrijfsresultaat (EBITDA) met 1 miljoen tot 37,5 miljoen euro te wijten was aan een boekhoudkundige afschrijving op voorraden. Dat leidde tot een lager dan verwacht operationeel resultaat en nettowinst.

ING hanteert voor Beter Bed een Kopen advies met een koersdoel van 27,50 euro. Op een nagenoeg vlak Damrak noteerde het aandeel vrijdag 1,3 procent lager op 15,66 euro.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel Fagron

Koersdoel naar 12,00 euro.

44 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Koersdoel Galapagos omhoog naar 80 euro

Advies blijft Kopen.

46 minuten geleden - Lees verder

Kiadis krijgt goedkeuring voor onderzoek naar behandeling leukemie

Ook European Medicines Agency geeft toestemming.

47 minuten geleden - Lees verder

Valuta: dollar veert op

Fed-prominenten in focus.

52 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BETER BED toevoegen aan uw watchlist 15,53 0,84% 0,13 15,40