Deutsche Bank slaat terug met miljoenenclaim Vestia - media

Redactie ABM Financial News - 17 maart 2017, 07:19

Duitse bank en woningcorporatie eisen van elkaar schadevergoeding van minstens 830 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft Vestia beschuldigd van contractbreuk en mogelijke misrepresentatie en slaat terug naar de woningcorporatie met een miljoenenclaim in verband met de lopende derivatenkwestie. Dit schreef Het Financieel Dagblad vrijdag op basis van het weerwoord dat Deutsche Bank heeft ingediend bij de rechtbank in London.

Vestia deponeerde eind december 2016 bij het High Court of Justice in Londen een claim waarbij de woningcorporatie stelde dat de Duitse bank voor ten minste 830 miljoen euro verantwoordelijk is voor de schade van Vestia in het derivatendebacle bij het concern.

Deutsche Bank claimt nu eenzelfde bedrag, meldde het FD. De bank is volgens het FD van oordeel dat leidinggevenden en toezichthouder van Vestia op de hoogte waren van de derivatentransacties, die de corporatie uiteindelijk veel geld kostten.

In de rechtbankstukken die de claim onderbouwen, raamt Vestia dat Deutsche Bank ten minste verantwoordelijk moet zijn voor 800 miljoen euro van de totale schade van de Nederlandse woningcorporaties. De totale schade kwam uit op ruim 2,5 miljard euro, becijferde het FD eerder.

Zowel Deutsche Bank als Vestia waren volgens de krant niet bereid een toelichting te geven op de zaak.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street richting vlak slot

Stemming nieuwe zorgwet blijft uit.

47 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Wekelijkse voorradenrapport drukt op markt.

1 uur geleden - Lees verder

Talpa koopt meer aandelen TMG

Belang krap 27 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen hoger gesloten

Markt richt vizier op stemming VS wetsvoorstel zorgstelsel.

2 uren geleden - Lees verder

Pershing Square wil beursnotering in Londen

Concern heeft reeds notering in Amsterdam.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.