Europese beurzen hoger rond middaguur

Redactie ABM Financial News - 17 maart 2017, 12:33

Aandacht verschuift naar G-20 bijeenkomst.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteren vrijdag rond het middaguur overwegend hoger in aanloop naar de start van de G-20 bijeenkomst in het Duitse Baden-Baden.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vlak op 377,86 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,2 procent op 12.101,52 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,4 procent op 5.033,25 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,2 procent hoger op 7.428,10 punten.

"Het was gisteren de Bank of England die beleggers wist te verrassen", aldus marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities. "Hoewel er geen wijzigingen in het beleid waren scheidde één beleidsmaker zich af en stemde voor een verhoging van de tarieven", voegde hij toe. "De rest van de commissie stemde voor het handhaven van de tarieven, maar de tegenstem werd opgemerkt en leidde tot een hogere Britse pond", voegde hij toe.

Daarnaast richtte de markt zijn vizier vrijdagochtend op de G-20 bijeenkomst, die lager op de dag in het Duitse Baden-Baden aanvangt. "Zorgen over de intenties van de Amerikaanse president Donald Trump omtrent de wereldhandel hangen boven de bijeenkomst", aldus marktanalist Tony Cross van TopTradr. "Er is geen tekort aan gepraat over douanebelasting. De dreiging op zich is voldoende om sommige banen naar de Verenigde Staten te repatriëren", voegde hij toe. "Maar de details ontbreken en dit heeft de potentie een gespannen sfeer te creëren", aldus de analist.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat er in januari een tekort op de handelsbalans van de eurozone stond. Het tekort bedroeg 0,6 miljard euro, ten opzichte van een surplus van 4,8 miljard euro een jaar eerder.

In januari stond er ook een tekort op de handelsbalans van Italië. De totale export van Italië steeg in de eerste maand van dit jaar op maandbasis met 0,5 procent. De import liep met 0,2 procent terug. Per saldo resulteerde dit een handelstekort van 0,6 miljard euro, tegen een overschot van 5,8 miljard euro in december.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een april-future West Texas Intermediate steeg 0,7 procent op 49,08 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,6 procent hoger bewoog op 52,07 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0736. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0770 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0760 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Airbus noteerde rond het middaguur 1,0 procent lager, na het nieuws dat het Franse Parquet National Financier een voorlopig onderzoek is gestart bij de Europese vliegtuigbouwer naar vermeende corruptie bij commerciële vliegtuigdeals in het buitenland en het mogelijke misbruik van tussenpersonen bij het veiligstellen van contracten.

De Britse verzekeraars Admiral Group en Prudential noteerden respectievelijk 1,1 en 1,2 procent hoger, in reactie op de stijging van de yield op 10-jarige Britse gilts met 4 basispunten.

Tullow Oil noteerde ruim 15 procent lager, nadat het energieconcern bekendmaakte 750 miljoen dollar op te willen halen met de uitgifte van aandelen.

Barclays steeg 1,9 procent, nadat Morgan Stanley het advies verhoogde van Gelijkgewogen naar Overwogen.

Panmure Gorden & Co. steeg bijna 65 procent, nadat de effectenmakelaar instemde met een overnamebod van 15,5 miljoen Britse pond van Bob Diamond, de voormalig CEO van Barclays, en een investeringsgroep uit Quatar.

Het Duitse Stada Arzneimittal verloor een half procent. Het farmaconcern verhoogde vrijdag de groeidoelstellingen voor de middellange termijn. Verder werd bekend dat indicatieve overnamegesprekken met een aantal partijen voorlopig zijn stilgelegd omdat de biedingen tot nu toe te laag zijn.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren vlak.

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,2 procent lager op 2.381,38 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 20.934,55 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot vlak op 5.900,76 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Overnameprooi Philips krijgt goedkeuring FDA

Goedkeuring betreft Stellarex van Spectranetics.

18 minuten geleden - Lees verder

Geldhoeveelheid eurozone stijgt iets harder

Toename van 5,0 procent in juni.

21 minuten geleden - Lees verder

Deutsche Boerse roept twijfel op over winstdoel

Tweede kwartaal stelde teleur.

24 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: robuuste kwartaalresultaten Shell

Winst overtreft verwachtingen ING ruimschoots.

30 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: prestaties RELX stabiel en positief

Investec plaatst koersdoel onder herziening.

37 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.190,17 0,56% 29,09 5.161,08
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.269,71 -0,27% -14,04 5.283,75