Europese beurzen sluiten hoger

Redactie ABM Financial News - 17 maart 2017, 18:58

Beleggers kijken naar politieke ontwikkelingen.

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag hoger gesloten. De STOXX Europe 600 index eindigde 0,2 procent hoger op 378,32 punten, de Duitse DAX won eveneens 0,1 procent op een slotstand van 12.095,24 punten, de Franse CAC 40 steeg 0,3 procent tot 5.029,24 punten en de Britse FTSE 100 won op een slotstand van 7.424,96 punten 0,1 procent.

Volgens marktanalist Colin Cieszyński van CMC Markets keek de markt vrijdag vooral naar ontwikkelingen in de politiek, waarbij er enkele "grote ontmoetingen" op de agenda stonden. Zo is de Duitse bondskanselier Angela Merkel momenteel in de Verenigde Staten om te spreken met president Donald Trump in de hoop de relaties tussen beide landen te verbeteren. De ontmoeting tussen de Duitse en Amerikaanse ministers van Financiën leek minder gespannen, aldus Cieszyński.

De financiële leiders van de G20 zijn momenteel bij elkaar in Duitsland om meer inzicht te krijgen in de Amerikaanse handelsplannen. De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin zei in een toespraak dat de Trump-regering geen handelsoorlogen wil beginnen.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat er in januari een tekort op de handelsbalans van de eurozone stond. Het tekort bedroeg 0,6 miljard euro, ten opzichte van een surplus van 4,8 miljard euro een jaar eerder.

In januari stond er ook een tekort op de handelsbalans van Italië. De totale export van Italië steeg in de eerste maand van dit jaar op maandbasis met 0,5 procent. De import liep met 0,2 procent terug. Per saldo resulteerde dit een handelstekort van 0,6 miljard euro, tegen een overschot van 5,8 miljard euro in december.

Olie noteerde rond het slot in Europa vlak. Een april-future West Texas Intermediate noteerde op 48,76 dollar, terwijl een mei-future Brent op 51,74 dollar stond.

De euro/dollar noteerde op 1,0744. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0755 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0768 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Airbus sloot 0,5 procent lager, na het nieuws dat het Franse Parquet National Financier een voorlopig onderzoek is gestart bij de Europese vliegtuigbouwer naar vermeende corruptie bij commerciële vliegtuigdeals in het buitenland en het mogelijke misbruik van tussenpersonen bij het veiligstellen van contracten.

De Britse verzekeraars Admiral Group en Prudential wonnen respectievelijk 1,9 en 0,4 procent, in reactie op de stijging van de yield op 10-jarige Britse gilts met 4 basispunten.

Tullow Oil gaf bijna 15 procent prijs, nadat het energieconcern bekendmaakte 750 miljoen dollar op te willen halen met de uitgifte van aandelen.

Barclays steeg 0,4 procent, nadat Morgan Stanley het advies verhoogde van Gelijkgewogen naar Overwogen.

Panmure Gorden & Co. steeg ruim 70 procent, nadat de effectenmakelaar instemde met een overnamebod van 15,5 miljoen Britse pond van Bob Diamond, de voormalig CEO van Barclays, en een investeringsgroep uit Quatar.

Het Duitse Stada Arzneimittel verloor 1,3 procent. Het farmaconcern verhoogde vrijdag de groeidoelstellingen voor de middellange termijn. Verder werd bekend dat indicatieve overnamegesprekken met een aantal partijen voorlopig zijn stilgelegd omdat de biedingen tot nu toe te laag zijn.

Tussenstand Wall Street

Rond het sluiten van de Europese beurzen was het beeld in New York groen. De Dow Jones index, de S&P 500 en de Nasdaq noteerden tot 0,1 procent hoger. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Overnameprooi Philips krijgt goedkeuring FDA

Goedkeuring betreft Stellarex van Spectranetics.

18 minuten geleden - Lees verder

Geldhoeveelheid eurozone stijgt iets harder

Toename van 5,0 procent in juni.

21 minuten geleden - Lees verder

Deutsche Boerse roept twijfel op over winstdoel

Tweede kwartaal stelde teleur.

23 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: robuuste kwartaalresultaten Shell

Winst overtreft verwachtingen ING ruimschoots.

29 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: prestaties RELX stabiel en positief

Investec plaatst koersdoel onder herziening.

37 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.190,17 0,56% 29,09 5.161,08
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.269,71 -0,27% -14,04 5.283,75