Farmaceut Stada Arzneimittel verhoogt groeidoelstellingen

Redactie ABM Financial News - 17 maart 2017, 11:29

Potentiele overnamegesprekken voorlopig gestaakt.

(ABM FN-Dow Jones) Stada Arzneimittel heeft de groeidoelstellingen voor de middellange termijn verhoogd. Dit maakte het Duitse farmaceutische concern vrijdag bekend.

Voor 2019 voorziet het concern uit Bad Vilbel een omzet van tussen de 2,65 miljard en 2,70 miljard euro, waar eerder nog werd uitgegaan van een omzet van 2,60 miljard euro in dat jaar.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) moet in 2019 uitkomen tussen de 570 miljoen en 590 miljoen euro, waar het concern eerder rekende op een EBITDA van 510 miljoen euro. De aangepaste nettowinst wordt nu ingeschat in een bandbreedte van 250 miljoen van 270 miljoen euro. Dat was eerder maximaal 250 miljoen euro. 

"De verhoging van de groeidoelstellingen in 2019 reflecteren de interim resultaten van het in de zomer van 2016 aangekondigde STADA Plus programma", aldus het concern.

In 2015 werd een omzet behaald van 2,1 miljard euro met een nettowinst van ruim 110 miljoen euro. 

Overnamegesprekken voorlopig gestaakt

Stada Arzneimittel kwam onlangs in het nieuws omdat zeker drie partijen, waaronder Cinven en Advent International, een indicatief overnamebod overwogen op het farmaceutische concern, dat onder andere hoestdrankjes en zonnebrandcrème maakt. Het hoogste bod lag op 58,00 euro. 

Donderdagavond zei Stada Arzneimittel dat de biedingen die tot nu toe zijn ontvangen te laag zijn. "Daarom wil het bedrijf de bieders de gelegenheid bieden om hun biedingen te verhogen", aldus het concern dat evenwel ontkende dat de vertraging in het proces tot doel heeft om de deur open te zetten naar een vierde bieder.

Volgens analisten van DZ Bank kan een bod oplopen tot 60,00 euro maar dat lijkt wel de bovengrens. "Investeerders zullen daar niet veel boven gaan zitten gezien de investeringen die ze moeten doen na de overname om de internationale activiteiten en productportefeuille uit te breiden", aldus de marktvorsers.

Het aandeel Stada Arzneimittel daalde vrijdagochtend 0,8 procent op 56,38 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

3 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.