Futures Wall Street wijzen op vlakke opening

Redactie ABM Financial News - 17 maart 2017, 11:54

Beleggers nemen adempauze na drukke week.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden vrijdag op een vrijwel vlakke opening voor Wall Street. Rond het middaguur noteerden de futures op de S&P 500 index 0,1 procent lager, stonden die op de Dow Jones index vlak en stegen de Nasdaq-futures 0,1 procent.

"Beleggers nemen een adempauze na wat een hectische week was met politiek, centrale banken en economische data", stelde marktanalist Craig Erlam van Oanda. 

Konstantinos Anthis van ADS Securities voegde hieraan toe dat er "niks groots op het programma" staat. Op macro-economisch vlak is er in Amerika aandacht voor de industriële productie, de leidende indicatoren over februari en het voorlopige consumentenvertrouwen over maart zoals de Universiteit van Michigan dat meet.

"Dat laatste is een belangrijk rapport maar zal weinig doen om de outlook voor de Amerikaanse dollar op dit moment te beïnvloeden", verwacht Anthis. De euro/dollar noteerde rond het middaguur op 1,0771, wat nagenoeg stabiel is ten opzichte van vrijdagochtend en donderdagavond.

Vrijdag is het 'quadruple witching', met optie-expiratie van vier type contracten. 

Olie werd vrijdag duurder. De april-future op een vat West Texas Intermediate steeg 0,3 procent op 48,91 dollar en een vat Brent met levering in mei werd 0,3 procent goedkoper op 51,90 dollar.

Bedrijfsnieuws

Adobe Systems opende donderdagavond de boeken over het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar. In de verslagperiode stegen de winst en omzet van het softwarebedrijf en kwam de winst per aandeel met 0,94 dollar bovendien boven de marktverwachting uit van 0,87 dollar. Het aandeel steeg voorbeurs 4,9 procent.

Verder opende juweliersketen Tiffany & Co de boeken. De omzet steeg in het afgelopen kwartaal op jaarbasis van 1.214 miljoen naar 1.230 miljoen dollar, wat zich onder aan de streep echter vertaalde in een daling van de nettowinst van 163 miljoen naar 158 miljoen dollar. Het aandeel noteerde voorbeurs 1,6 procent in het groen. 

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index daalde donderdag 0,2 procent naar 2.381,38 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 20.934,55 punten en de Nasdaq sloot nagenoeg vlak op 5.900,76 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Lagere opening Damrak voorzien

Rustige handelsdag voorzien.

12 minuten geleden - Lees verder

Bijna 43 procent verkiest stockdividend NSI

Vastgoedfonds geeft 227.914 nieuwe aandelen uit.

30 minuten geleden - Lees verder

Franse vakbond dreigt met stakingen bij Air France - media

Protesten tegen nieuwe budgetmaatschappij houden aan.

43 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen openen lager

Markt kijkt uit naar bijeenkomst centrale bankiers in Jackson Hole later in de week.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Wachten op inkoopmanagersindexen.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.