Kadaster meldt stijging verkochte woningen

Redactie ABM Financial News - 17 maart 2017, 08:23

Op maandbasis ruim 19 procent meer woningen verkocht.

(ABM FN-Dow Jones) Het Kadaster heeft in februari meer verkochte woningen geregistreerd dan in januari. Dit maakte de organisatie vrijdag bekend.

In februari registreerde het Kadaster 17.708 verkochte woningen. Dit is een stijging ten opzichte van januari van 7,0 procent en 19,1 procent meer ten opzichte van februari vorig jaar. In januari was nog sprake van een daling op maandbasis van 34,5 procent.

Vergeleken met februari vorig jaar was sprake van een stijging van het aantal geregistreerde woningen bij alle woningtypen. Vrijstaande woningen stegen het meest met 35,1 procent. Bij appartementen was de stijging met 14,7 procent het minst.

Op maandbasis stegen de registraties alle woningtypen eveneens. "Bij 2-onder-1-kap woningen is de stijging het grootst met 20,4 procent. De kleinste stijging is te zien bij appartementen met 3,3 procent", aldus het Kadaster.

Op jaarbasis nam het aantal geregistreerde verkochte woningen in bijna alle provincies toe. In Gelderland was de stijging met 34,4 procent het grootst. Alleen in Noord-Holland werd een daling gerealiseerd van 2,8 procent.

Het aantal geregistreerde hypotheken nam in februari 2017 met 20,9 procent toe ten opzichte van februari vorig jaar, van 21.989 naar 26.580. Vergeleken met januari 2017 was sprake van een stijging van 8,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bedrijfscijfers, inkoopmanagersindexen en banenrapport in verschiet

Rustige weekstart door Dag van de Arbeid.

8 uren geleden - Lees verder

Groeitempo Chinese dienstensector omlaag - Overheid

Inkoopmanagersindex in april naar 54,0.

9 uren geleden - Lees verder

Groeitempo Chinese industrie loopt terug - Overheid

Inkoopmanagersindex in april naar 51,2.

9 uren geleden - Lees verder

Beleggersvertrouwen blijft hoog en stabiel - ING BeleggersBarometer

AEX naar verwachting in de komende maanden omhoog.

Gisteren - Lees verder

Inverko klaar om uit eigen as te herrijzen

CEO voert orienterende gesprekken met kandidaten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.