Keus voor Mediahuis aandeelhouder TMG blijft onomkeerbaar

Redactie ABM Financial News - 17 maart 2017, 14:50

Plan Talpa volstaat niet volgens VP Exploitatie.

(ABM FN-Dow Jones) De overeenkomst tussen TMG-aandeelhouders VP Exploitatie en het Belgische Mediahuis is definitief. Het belang van VP van de familie Van Puijenbroek in TMG is niet te koop.

Dit herhaalde een woordvoerder van VP vrijdag tegen ABM Financial News. "De essentie na alles wat er de afgelopen weken voorbij is gekomen, blijft het persbericht van het Consortium VP/Mediahuis van 19 februari, waarin duidelijk staat dat de keuze voor de combinatie met Mediahuis definitief is”.

Naar verluidt heeft Guus van Puijenbroek woensdag 22 februari, in een bijeenkomst met Mediahuis, VP Exploitatie, Dasym en Talpa, deze boodschap nog eens persoonlijk aan John de Mol van Talpa overgebracht.

Talpa heeft het voornemen om op 17 april een biedingsbericht naar de Autoriteit Financiële Markten te sturen met een bod dat nu op 6,50 euro per aandeel TMG ligt. Het Consortium beidt 6,00 euro.

"De prijs is voor VP niet het punt. Het belang van de familie Van Puijenbroek van circa 40 procent in TMG is niet te koop heeft nooit te koop gestaan, voor welke prijs dan ook. Zij worden immers aandeelhouder in de nieuwe combinatie. Wij vindt, na nauwkeurige bestudering, het plan van Mediahuis na nauwkeurige bestudering wel beter dan het plan van Talpa", aldus de VP-woordvoerder.

Het consortium en TMG heeft zijn een zogeheten 'merger protocol' opgesteld overeen gekomen waarin een paragraaf is opgenomen die een andere partij de kans geeft een beter bod te doen, dat dan vervolgens door de raad van bestuur en de raad van commissarissen van TMG wordt bestudeerd. "Nogmaals: het belang van VP in TMG is niet te koop. Daar is het de familie Van Puijenbroek nooit om te doen geweest", aldus de woordvoerder.

Mediahuis en VP Exploitatie houden samen een belang van 59,98 procent in TMG. "Die meerderheid is de realiteit, voor ins ons en voor iedere andere aandeelhouder in TMG", aldus VP vrijdag.

Een hoger bod kan er overigens uiteraard wel toe leiden dat de koers van het aandeel TMG verder oploopt dan de huidige koers van 6,50 euro. Er is volgens VP nu nog sprake van een free float van circa 11 procent. Er zijn momenteel geen indicaties voor een hoger bod dan wat Talpa bereid is te betalen.

VP voorziet dat na een formeel bod de overname van TMG door het Consortium en de daarop volgende afhandeling leidt tot een 'done deal' aan het einde van het tweede kwartaal.

Donderdag 16 maart vond bij de Ondernemingskamer (OK) Amsterdam een zitting plaats waarop in totaal elf partijen sprekers spreektijd kregen, waaronder TMG zelf, Talpa, zonder John de Mol, en Mediahuis/VP Exploitatie (het Consortium) als biedende partijen, maar ook de Vereniging van Effectenbezitters, de geschorste raad van bestuur, de raad van commissarissen en de Centrale Ondernemingsraad van TMG.

De eis is onder andere dat de schorsing van CEO Geert-Jan van der Snoek en CFO Leo Epskamp teniet wordt gedaan gemaakt. De uitspraak is op dinsdag 21 maart.

Het aandeel TMG noteerde vrijdag op een groen Damrak 0,1 procent hoger op 6,50 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

38 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TELEGRAA... toevoegen aan uw watchlist 5,20 -0,95% -0,05 5,25