Lagere omzet Tiffany door zwakke marktvraag

Redactie ABM Financial News - 17 maart 2017, 12:26

Juweliersketen geeft wel positieve outlook voor 2017.

(ABM FN-Dow Jones) Tiffany & Co heeft in 2016 de resultaten onder druk zien staan als gevolg van een zwakke marktvraag. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Amerikaanse juweliersketen.

In het afgelopen jaar boekte Tiffany een 3 procent lagere omzet van 4,0 miljard dollar tegen 4,1 miljard dollar in 2015. Tegen constante wisselkoersen daalde de omzet met 3 procent. De vergelijkbare omzet in hetzelfde aantal winkels kwam in 2016 5 procent lager uit dan in het jaar ervoor. Volgens het concern waren de resultaten over de gehele linie zwak.

De nettowinst van Tiffany kwam afgelopen jaar bijna 4 procent lager uit op 446 miljoen dollar tegen 464 miljoen dollar in 2015. Naast de lagere omzet was er ook een afschrijving op leningen en waren er lasten voor personeelsontslagen.

Outlook positief

 Voor het op 31 januari 2018 eindigende boekjaar voorziet Tiffany een lage enkelcijferige omzetgroei, en een hoge enkelcijferige toename van de winst per aandeel ten opzichte van de 3,55 dollar in 2016. Door FactSet geraadpleegde analisten gaan uit van een winstgroei van 2,7 procent.

In de elektronische handel voorbeurs noteerde het aandeel Tiffany & Co 1,1 procent hoger op 90,99 dollar.


Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.