Leidende indicatoren VS verbeteren

Redactie ABM Financial News - 17 maart 2017, 15:11

Index 0,6 procent gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) De index van Amerikaanse leidende economische indicatoren is in februari verbeterd ten opzichte van een maand eerder. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Conference Board.

De index noteerde in februari op 126,2, tegen 125,5 een maand eerder. Daarmee noteerde de index 0,6 procent hoger dan in januari. De index wordt gezien als indicatie voor de Amerikaanse economische groei in de komende drie tot zes maanden.

De index is samengesteld uit tien componenten, waaronder de wekelijkse steunaanvragen, indices voor nieuwe orders, bouwvergunningen, aandelenkoersen, en de rente op tienjarige Amerikaanse staatsleningen, afgezet tegen de eendagsrente van de Fed, de federal funds rate. De rentespread, de steunaanvragen en de bouwvergunningen waren de belangrijkste factoren in de stijging van september, volgens Conference Board.

De Conference Board is een onafhankelijk non-profit onderzoeksinstituut dat indices berekent voor het Amerikaanse ministerie van handel. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Dubbelcijferige omzetgroei voor RoodMicrotec

Verwachting van positief netto kwartaalresultaat in 2017.

13 minuten geleden - Lees verder

Vlakke omzetontwikkeling KPN

Outlook gehandhaafd.

17 minuten geleden - Lees verder

Esperite stelt publicatie jaarcijfers uit

Uitstel in verband met recente externe financiering.

19 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen openen verdeeld

Markt concentreert zich op fiscale plannen Trump.

33 minuten geleden - Lees verder

Credit Suisse weer winstgevend

Omzet ook flink hoger in eerste kwartaal.

37 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.