Staking bij 15 supermarkten van Delhaize - media

Redactie ABM Financial News - 17 maart 2017, 16:10

Personeel protesteert tegen hoge werkdruk en wil contractverbeteringen.

(ABM FN-Dow Jones) In vijftien vestigingen van Delhaize zijn personeelsleden vrijdag in staking gegaan uit protest tegen de werkdruk en het uitblijven van contractverbeteringen. Dit meldde de Belgische krant De Standaard vrijdag. 

Vanmorgen zijn volgens de krant de stakingsacties van start gegaan in enkele Brusselse supermarkten, waarna uitbreiding volgde in een tiental Waalse vestigingen van Delhaize. In het Vlaamse Lokeren bleef de Delhaize-supermarkt volgens De Standaard ook gesloten, al werd dat ontkend door de directie van Delhaize.

Aanleiding zijn aanhoudende klachten van de Delhaize-werknemers over personeelstekort en verslechterde arbeidsvoorwaarden.

De vakbondssecretarissen verwachten dat de acties vandaag en morgen nog verder zullen uitbreiden, zo meldde de Belgische krant. Bonden en directie zouden pas volgende dinsdag opnieuw aan tafel zitten.

Het aandeel Ahold Delhaize koerste vrijdagmiddag 0,7 procent hoger op 20,20 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Costco Wholesale boekt hogere nettowinst

Omzet Amerikaanse retailbedrijf stijgt ook.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ING sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Recordniveaus op Wall Street

Olieprijzen stevig lager.

Gisteren - Lees verder

Altice en Viacom gaan samenwerken

Geen financiele details.

Gisteren - Lees verder

Wall Street in het groen

Olieprijzen stevig lager.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.