Turkse dochter ING in problemen - media

Redactie ABM Financial News - 17 maart 2017, 12:13

Spaarders en depositogarantiefonds zouden claims hebben ingediend.

(ABM FN-Dow Jones) Een Turkse dochter van ING heeft claims ontvangen van voormalige klanten en van het Turkse depositogarantiefonds. Dit schreef RTL Nieuws donderdag op basis van het jaarverslag van de bank.

In het jaarverslag staat dat ING Bank Turkey verschillende claims heeft ontvangen van voormalige klanten van de Turkse bank. De claims zijn gebaseerd op offshore rekeningen bij deze banken die in beslag zijn genomen voorafgaand aan de overname van ING Bank Turkey in 2007 van Oyak door het Savings Deposit Insurance Fund (SDIF), het Turkse depositogarantiefonds.

Het SDIF heeft ook "verschillende rechtszaken ingediend tegen ING, zo bleek uit het jaarverslag. Het depositogarantiefonds wil compensatie van ING Bank Turkey voor de uitbetalingen aan de houders van offshore rekeningen.

ING Bank is een arbitrageprocedure begonnen tegen Oyak waarin de bank schadeloos wil worden gesteld. "Op dit moment is het nog niet mogelijk om de uitkomst van deze procedures te beoordelen, noch om een schatting van de (mogelijke) financiële gevolgen van deze claims in te schatten", schreef de bank in het jaarverslag.

RTL Nieuws schreef op basis van onderzoek dat claims oorzaak vinden in de Turkse bankencrisis van 2001 toen veel banken daar dreigden om te vallen. Het SDIF confisqueerde vervolgens zes banken, die werden opgeschoond en samengevoegd onder de paraplu van Sümerbank. Sümerbank werd een jaar later aan Oyak Bank verkocht. Toen ING in 2007 Oyak kocht werd daarmee dus ook deze erfenis overgenomen, bleek uit het onderzoek van RTL Nieuws.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel ING Groep vrijdag 0,7 procent hoger op 14,52 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.