Turkse dochter ING in problemen - media

Redactie ABM Financial News - 17 maart 2017, 12:13

Spaarders en depositogarantiefonds zouden claims hebben ingediend.

(ABM FN-Dow Jones) Een Turkse dochter van ING heeft claims ontvangen van voormalige klanten en van het Turkse depositogarantiefonds. Dit schreef RTL Nieuws donderdag op basis van het jaarverslag van de bank.

In het jaarverslag staat dat ING Bank Turkey verschillende claims heeft ontvangen van voormalige klanten van de Turkse bank. De claims zijn gebaseerd op offshore rekeningen bij deze banken die in beslag zijn genomen voorafgaand aan de overname van ING Bank Turkey in 2007 van Oyak door het Savings Deposit Insurance Fund (SDIF), het Turkse depositogarantiefonds.

Het SDIF heeft ook "verschillende rechtszaken ingediend tegen ING, zo bleek uit het jaarverslag. Het depositogarantiefonds wil compensatie van ING Bank Turkey voor de uitbetalingen aan de houders van offshore rekeningen.

ING Bank is een arbitrageprocedure begonnen tegen Oyak waarin de bank schadeloos wil worden gesteld. "Op dit moment is het nog niet mogelijk om de uitkomst van deze procedures te beoordelen, noch om een schatting van de (mogelijke) financiële gevolgen van deze claims in te schatten", schreef de bank in het jaarverslag.

RTL Nieuws schreef op basis van onderzoek dat claims oorzaak vinden in de Turkse bankencrisis van 2001 toen veel banken daar dreigden om te vallen. Het SDIF confisqueerde vervolgens zes banken, die werden opgeschoond en samengevoegd onder de paraplu van Sümerbank. Sümerbank werd een jaar later aan Oyak Bank verkocht. Toen ING in 2007 Oyak kocht werd daarmee dus ook deze erfenis overgenomen, bleek uit het onderzoek van RTL Nieuws.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel ING Groep vrijdag 0,7 procent hoger op 14,52 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

ING doet mee met emissie Bank of Beijing

Bank investeert 300 miljoen euro.

12 minuten geleden - Lees verder

Amerikaans consumentenvertrouwen gedaald

Index naar 120,3 in april.

23 minuten geleden - Lees verder

Meer nieuwe woningen verkocht in Amerika

In maart stijging van 5,8 procent.

24 minuten geleden - Lees verder

Twijfel over waardering beursgang Aramco

Verschil van mening over 500 miljard dollar.

30 minuten geleden - Lees verder

Huizenprijzenindex Amerika verder omhoog

S&P Case-Shiller index stijgt met 0,4 procent in februari.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.