Update: alsnog Europese kartelboete voor Air France-KLM

Redactie ABM Financial News - 17 maart 2017, 13:27

Luchtvaartgroep overweegt beroep bij Europese Hof.

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM, British Airways en een aantal andere luchtvrachtvervoerders hebben alsnog een miljoenenboete uit Brussel gekregen vanwege overtreding van de mededingingsregels door prijsafspraken in de periode december 1999 tot en met februari 2006. Dit meldde de Europese Commissie vrijdag en dit werd bevestigd door Air France-KLM.

In totaal kregen de elf luchtvrachtbedrijven 776,5 miljoen euro aan boetes opgelegd, waarvan Air France-KLM het grootste deel moet dragen. Air France-KLM, inclusief vrachtdochter Martinair, kreeg een totale boete van 325 miljoen euro.  

In december 2015 werden de oorspronkelijk in november 2010 opgelegde boetes voor het luchtvrachtkartel nog nietig verklaard door het Gerecht van de Europese Unie. Het Gerecht oordeelde dat de argumentatie van de Europese Commissie tegenstrijdig was en veegde de boetes van tafel.

Het Duitse Lufthansa, dat ook aan de verboden prijsafspraken meedeed, ontliep een boete, omdat de Duitse luchtvaartmaatschappij als klokkenluider de kartelvorming meldde bij de Europese Commissie.

Air France-KLM meldde vrijdag het nieuwe besluit van de Europese Commissie te bestuderen en te overwegen tegen het besluit in beroep te gaan bij het Hof van de Europese Unie. De Frans-Nederlandse luchtvaartgroep heeft in de periode van november 2010 tot en met 31 december 2016 voor 340 miljoen euro aan provisies genomen voor de verwachte boete, die uiteindelijk lager uitpakte dan verwacht.

Het concern meldde vrijdag in een persbericht interne maatregelen te hebben genomen om nieuwe overtreding van mededingingsregels te voorkomen.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Air France-KLM vrijdagmiddag bijna 1,5 procent hoger op 7,56 euro.

Update: om informatie van Air France-KLM en actuele koers toe te voegen toe te voegen.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AIR FRAN... toevoegen aan uw watchlist 12,65 -1,63% -0,21 12,86