Update: beursblik: UBS verhoogt koersdoel AkzoNobel

Redactie ABM Financial News - 17 maart 2017, 14:44

Koersdoel naar 78,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft vrijdag het koersdoel voor AkzoNobel verhoogd van 61,00 naar 78,00 euro met een ongewijzigd Neutraal advies. 

"AkzoNobel bekijkt momenteel de strategische opties voor Speciality Chemicals na het afwijzen van een overnamebod door PPG. Volgens ons is de makkelijkste route voor een succesvolle verdediging [tegen een overname] de verkoop van deze tak", schreven analisten van de Zwitserse bank. UBS schetste het scenario dat PPG ervoor kan kiezen om een vijandig bod te doen, hoewel dit het risico van slepende mededingingsprocedures met zich meebrengt. 

Een andere optie is een spin-off scenario voor Chemicals, wat kan leiden tot een waarde per aandeel van 71,00 euro, aldus UBS, dat verder de bovenkant van de som der delen neemt, van 84,00 euro, en daarmee uitkomt op een koersdoel van 78,00 euro. 

"Dit is gepast op dit moment", stelden de analisten, die verder van mening zijn dat Chemicals waarschijnlijk aantrekkelijker is als prooi voor een private equity partij. Vervolgens kan AkzoNobel zijn overname-ambities uitbreiden naar grote transacties, aldus UBS.

Het aandeel AkzoNobel noteerde vrijdag op een groen Damrak 0,4 procent hoger op 75,37 euro. 

Update: om extra informatie en actuele koers toe te voegen. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street richting hoger slot

Amerikaanse aandelenmarkten schudden zorgen Trump van zich af.

24 minuten geleden - Lees verder

ING koopt als stabiliseringsagent aandelen Avantium

ING koopt ruim 154.000 aandelen Avantium.

44 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Markt kijkt uit naar wekelijks voorradenrapport.

54 minuten geleden - Lees verder

ING Belgie bereikt akkoord over sociaal plan

Sociale plan sanering ING Belgie mogelijk woensdag al ondertekend.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen overwegend hoger gesloten

Markt herstelt van Trump-debacle.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AKZO NOBEL toevoegen aan uw watchlist 77,60 -0,94% -0,74 78,34