Valuta: euro blijft gewild

Redactie ABM Financial News - 17 maart 2017, 09:49

G-20 top in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De euro heeft van donderdag op vrijdag extra ondersteuning gekregen als gevolg van de indicatie dat de Europese Centrale Bank eerst de rente verhoogt, alvorens het programma voor de inkoop van obligaties in te perken.

"De dollar speelt uiteraard ook een rol, nadat de Federal Reserve woensdag niet op nog een extra renteverhoging hintte, waar de markt wel op had gehoopt", aldus valutahandelaar Joost Phielix van valutabroker Ebury. "Eigenlijk reageerde de dollar alsof de Fed de rente had verlaagd, terwijl de Fed niets anders deed dan de timing aanpassen", aldus Phielix.

Er staan vrijdag nog twee Amerikaanse macro-economische data op de agenda die de koers van de dollar kunnen beïnvloeden, namelijk de industriële productie over februari en het consumentenvertrouwen over maart, zoals dat wordt gemeten door de Universiteit van Michigan.

Volgens Phielix gaat dan vanaf vrijdag veel aandacht uit naar de G-20 top in Duitsland, terwijl er ook een ontmoeting staat gepland met de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Amerikaanse president Donald Trump.

De verwachting is dat de Amerikanen in Duitsland de overige 19 landen aanspreken op hun respectievelijke valutakoersen.

Voor de wat langere termijn is volgens Ebury de inflatie van het Verenigde Koninkrijk van belang. Die komt aanstaande dinsdag uit. "Voor het beleid van de Bank of England is dat natuurlijk een cruciaal cijfer. Donderdag bleef de Britse rente staan waar deze stond, maar er was onverwacht wel een dissident. Dat zorgde toch even voor wat meer vraag naar het Britse pond", aldus Phielix.

De euro noteerde vrijdag op 1,0768 dollar en op 0,8714 pond.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Dubbelcijferige omzetgroei voor RoodMicrotec

Verwachting van positief netto kwartaalresultaat in 2017.

10 minuten geleden - Lees verder

Vlakke omzetontwikkeling KPN

Outlook gehandhaafd.

13 minuten geleden - Lees verder

Esperite stelt publicatie jaarcijfers uit

Uitstel in verband met recente externe financiering.

15 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen openen verdeeld

Markt concentreert zich op fiscale plannen Trump.

29 minuten geleden - Lees verder

Credit Suisse weer winstgevend

Omzet ook flink hoger in eerste kwartaal.

34 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.