Partijen melden belang in beursdebutant Avantium

Redactie ABM Financial News - 18 maart 2017, 15:30

Drietal meldingen bij toezichthouder.

(ABM FN-Dow Jones) Diverse partijen hebben een eerste belang in beursnieuweling Avantium gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 16 maart 2017.

Participatiemaatschappij Vlaanderen meldde een kapitaalbelang van 8,96 procent met een dito stemrecht. John Swire & Sons deed een melding bij de AFM van 4,04 procent met een zelfde stemrecht en Navitas is inmiddels goed voor een belang en stemrecht van 3,84 procent.

Avantium ging afgelopen week voor een bedrag van 11,00 euro per aandeel naar de beurs in Amsterdam en Brussel. Vrijdag sloot het fonds op 11,01 euro.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street richting vlak slot

Stemming nieuwe zorgwet blijft uit.

37 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Wekelijkse voorradenrapport drukt op markt.

1 uur geleden - Lees verder

Talpa koopt meer aandelen TMG

Belang krap 27 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen hoger gesloten

Markt richt vizier op stemming VS wetsvoorstel zorgstelsel.

2 uren geleden - Lees verder

Pershing Square wil beursnotering in Londen

Concern heeft reeds notering in Amsterdam.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.