Rustiger weekje na Fed en verkiezingen

Redactie ABM Financial News - 19 maart 2017, 14:29

Van Zeijl in wachtstand tot Franse verkiezingen.

(ABM FN-Dow Jones) De beurs gaat een beduidend rustigere periode tegemoet, nadat afgelopen week de Federal Reserve conform verwachting de rente verhoogde en de verkiezingen voor de Tweede Kamer niet resulteerden in een overwinning van de PVV van Geert Wilders, maar van de VVD van Mark Rutte.

"De verkiezingsuitslag in Nederland zorgde voor enige opluchting op de financiële markten. De euro steeg ruim een cent in waarde ten opzichte van de dollar", zo constateerde econoom Maarten Leen van ING.

De AEX sloot afgelopen week een procent hoger op 516,24 punten.

Volgens analist Corne van Zeijl van Actiam is het sentiment positief en kan de AEX doorstijgen richting de "ontzettend belangrijke" Franse verkiezingen.

"Als [Marine] Le Pen gaat winnen, dan zal dat een enorme vertrouwensbreuk geven in de euro", aldus Van Zeijl voor de camera van ABM Financial News.

Verder zullen ook de Brexit-onderhandelingen er volgens Leen van ING voor blijven zorgen dat de politiek een belangrijke thema voor beleggers blijft.

De komende beursweek start rustig in Japan, waar de aandelenmarkten maandag de deuren gesloten houden. In eigen land is er aandacht voor het consumentenvertrouwen en de investeringen.

Woensdag zal de markt nog letten op de notulen van het laatste rentebesluit van Japan en is de aandacht donderdag gericht op het Duitse consumentenvertrouwen, berekend door GfK.

De huizenmarkt kan deze week ook op aandacht rekenen. Dinsdag staan de prijzen van bestaande koopwoningen in Nederland op rol, later op de dag gevolgd door door de Britse huizenprijzen. In Amerika komen woensdag verschillende cijfers over de huizenmarkt naar buiten.

De week wordt op vrijdag afgesloten met groeicijfers uit Nederland, voorlopige inkoopmanagersindexen voor onder meer de eurozone en Amerika en de orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten.

Het bedrijfscijferseizoen loopt inmiddels op zijn laatste benen. Op dinsdag opent Coca-Cola European Partners nog de boeken. Later in de week volgen onder meer Basic-Fit en Kardan.

Uit het buitenland komen nog cijfers van onder meer Porsche, FedEx, Nike, Petrobras en het Britse Kingfisher.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs onder druk

Beleggers bouwen posities af voor expiratie september-future.

35 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse toezichthouder bestudeert geplande beursgang Spotify - media

Muziekdienst wil directe notering aan NYSE zonder aandelenuitgifte.

2 uren geleden - Lees verder

Rode start Europese handelsweek

Nervositeit over Noord-Korea laait weer op.

2 uren geleden - Lees verder

Overname energiebedrijf Oncor door Berkshire Hathaway van de baan

Warren Buffetts investeringsbedrijf afgetroefd door andere koper.

3 uren geleden - Lees verder

Batenburg verdubbelt winst

Omzet 15 procent hoger.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 516,71 -0,56% -2,93 519,64