Adecco boekt meer omzet en winst

Redactie ABM Financial News - 2 maart 2017, 07:23

Zwitserse uitzender blijft alert op economische trend.

(ABM FN-Dow Jones) Adecco heeft in het vierde kwartaal van 2016 een hogere omzet en winst geboekt. Dit meldde de Zwitserse uitzender donderdag voorbeurs.

De omzet steeg in het vierde kwartaal met 3 procent op jaarbasis tot 5.869 miljoen euro. Autonoom was sprake van een groei van 5 procent op jaarbasis.

De brutomarge kwam uit op 18,8 procent, een stijging met 40 basispunten op jaarbasis.

Het operationeel resultaat (EBITA) exclusief eenmalige posten daalde, net als in het derde kwartaal, met 3 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder tot 300 miljoen euro. De bijbehorende marge liep 40 basispunten terug naar 5,1 procent.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 216 miljoen euro. Vorig jaar stond hier een winst van 184 miljoen euro.

Kijkend naar de resultaten per regio was sprake van omzetgroei in de belangrijkste geografische gebieden, met uitzondering van Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Ierland en Duitsland. In Frankrijk kwam de autonome omzetgroei uit op 7 procent, in de Benelux en Noord-Europa, was dit 3 procent. In Nederland was sprake van een negatief effect van prijsdiscipline in een concurrerende markt.

Het dividendvoorstel ligt net als een jaar eerder op 2,40 Zwitserse frank per aandeel Adecco. Verder heeft het bedrijf donderdag een aandeleninkoopprogramma aangekondigd met een omvang van 300 miljoen euro.

Outlook

Adecco ziet het zogeheten positieve momentum in de eerste twee maanden van 2017 aanhouden met een autonome groei van 4 tot 5 procent. Adecco gaf aan zich er van bewust te zijn dat de mondiale economische omgeving onzeker blijft, waarmee het zich aan verandering in de marktomstandigheden aanpast met behoud van prijsdiscipline en kostencontrole.

Het aandeel Adecco sloot woensdag 0,6 procent hoger op 72,60 Zwitserse frank.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen sluiten hoger

Geopolitieke spanningen tussen Amerika en Noord-Korea wat getemperd.

20 minuten geleden - Lees verder

Euronext rondt overname FastMatch af

Beursbedrijf koopt belang van 90 procent in

44 minuten geleden - Lees verder

AEX start nieuwe week in het groen

Geopolitieke spanningen tussen Amerika en Noord-Korea wat afgenomen.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Groeicijfers en notulen Fed.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.