Beursblik: ASMI haalt eigen verwachtingen

Redactie ABM Financial News - 2 maart 2017, 11:35

Analisten rekenen niet op verrassingen.

(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft in het vierde kwartaal van 2016 naar verwachting de eigen omzetramingen gehaald. Dit bleek uit een rondgang van ABM Financial News onder analisten.

Bij de cijfers over het derde kwartaal zei ASMI voor het vierde kwartaal te rekenen op een omzet van 150 miljoen tot 170 miljoen euro, met een orderinstroom van 130 miljoen tot 160 miljoen euro.

De door ABM Financial News geraadpleegden analisten verwachten dat ASMI binnen deze bandbreedte zal uitkomen. Sectorgenoot BE Semiconductor Industries verraste vorige week nog positief. Terwijl de Duivense toeleverancier van de halfgeleider industrie mikte op een omzetdaling van 10 tot 15 procent in het laatste kwartaal van 2016, bedroeg de krimp uiteindelijk slechts een dikke procent.

"De zichtbaarheid bij ASMI is wat langer dan bij Besi, dus we zien daar meestal geen grote verrassingen", aldus analist Marc Hesselink van ABN AMRO.

Ook analist Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux denkt niet dat de positieve verrassing van Besi kan worden doorgetrokken naar ASMI, gezien het andere soort machines dat ASMI produceert en het verschil in klantenbasis.

Omdat de investeringen van Intel en TSMC, die tot de grootste klanten van ASMI behoren, in het vierde kwartaal aan de bovenkant van de verwachtingen uitkwamen, ziet Olofsen "geen reden om te twijfelen aan de guidance die ASMI heeft afgegeven voor het vierde kwartaal".

Hesselink rekent daarnaast op positieve commentaren van ASMI ten aanzien van de komende kwartalen.

Analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers is eveneens optimistisch gestemd voor dit jaar. "Voordeel is dat ASMI vooral goede kansen heeft in front-end met ALD. Daardoor kan het aandeel het beter gaan doen dan Besi dit jaar", denkt de marktvorser.

Ook bij Deutsche Bank is er geloof in ALD. Het aanhoudende momentum rondom deze technologie kan volgens analisten van de Duitse bank tot een herwaardering van de front-end activiteiten van ASMI leiden.

ASM International maakt de kwartaalcijfers donderdag nabeurs bekend. Donderdagochtend werd het aandeel op een rood Damrak 1,4 procent goedkoper op 48,32 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

OPEC wil termijn productiebeperking verlengen - media

Verlenging met zes maanden.

1 uur geleden - Lees verder

Drukke handelsweek gedomineerd door macrocijfers

Onderhandelingen Brexit kunnen officieel van start gaan.

4 uren geleden - Lees verder

Vertrouwen onder beleggers neemt verder toe

ING BeleggersBarometer in maart naar 145.

Gisteren - Lees verder

Schlumberger en Weatherford starten joint venture

Weatherford ontvangt eenmalig 535 miljoen dollar.

Gisteren - Lees verder

Allianz verkleint belang in Basic-Fit

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ASM INTE... toevoegen aan uw watchlist 52,09 4,60% 2,29 49,80