Beursblik: Gemalto ziet resultaten iets aantrekken

Redactie ABM Financial News - 2 maart 2017, 09:57

EMV-betaalkaarten in Amerika kunnen volgens analisten voor positieve verrassing zorgen.

(ABM FN-Dow Jones) Gemalto heeft zowel in het afgelopen kwartaal als heel 2016 naar verwachting iets betere resultaten geboekt, waarbij vooral de divisie Payments & Identification sterk herstelde. Dit bleek donderdag uit een door ABM Financial News opgestelde verwachting. 

Volgens Goldman Sachs, dat een verkoopadvies heeft op Gemalto, realiseerde de digitale beveiliger dit jaar een operationele winst (EBIT) van 481 miljoen euro, hetgeen meer zou zijn dan de 423 miljoen euro uit 2015. Morgan Stanley gaat uit van een operationele winst van 454 miljoen euro. 

Volgens Morgan Stanley, dat een Gelijkgewogen advies heeft, kwam de omzet van Gemalto in het afgelopen jaar uit op 3.139 miljoen euro, ongeveer vergelijkbaar met de 3.122 omzet uit 2015. 

Voor het afgelopen kwartaal mikt de Amerikaanse bank op een omzet van 885 miljoen euro, hetgeen tegen constante wisselkoersen een groei van 1 procent zou betekenen tegen een daling van 1 procent in het derde kwartaal. De marktvorsers verwachten vooral betere resultaten bij de tak Payments & Identification met een groei van 6 procent, mede door overheidsopdrachten, terwijl de divisie Mobile flink onder druk bleef met een omzetdaling van 6 procent op jaarbasis. Positieve verrassingen kunnen volgens Morgan Stanley vooral komen uit EMV-betaalkaarten in Amerika. 

Gemalto slaagde er afgelopen jaar volgens de analisten van Goldman Sachs in om de kosten voor de verkochte goederen sterk terug te brengen, maar kon evenwel niet voorkomen extra investeringen te moeten doen. Dit zal naar verwachting van de marktvorsers de marges drukken. 

De analisten van Goldman Sachs merkten op dat Gemalto vooral tegenwind ondervindt bij de verkoop van SIM-kaarten, terwijl er ook nog het risico bestaat dat in de opkomende markten meer vertraging optreedt bij het registreren van SIM-kaarten. Daarnaast heeft de uitrol van betaalkaarten volgens de zakenbank inmiddels de piek achter zich en voorziet het geen tractie voor contactloos betaalkaarten.

In het derde kwartaal van 2016 stelde Gemalto nog de winstverwachting voor 2017 neerwaarts bij. Gemalto rekent inmiddels voor dit jaar op een operationele winst van 500 miljoen tot 520 miljoen euro, maar mikte geruime tijd op een winst van "meer dan" 660 miljoen euro. Morgan Stanley verwacht niet dat Gemalto deze verwachtingen zal aanpassen bij de publicatie van de jaarcijfers, maar hoopt wel wat meer details te krijgen over de outlook. 

Morgan Stanley merkte bovendien op dat Gemalto later dit jaar met een nieuw driejarenplan komt, mogelijk in september. Hierdoor zullen de komende kwartalen volgens de marktvorsers van de Amerikaanse zakenbank minder interessant zijn. 

Het aandeel Gemalto koerste donderdagochtend 0,6 procent hoger op 57,06 euro. Vrijdag voorbeurs komt de digitale beveiliger met de kwartaalcijfers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: Aegon aan kop op Beursplein 5

AEX koerst hoger.

10 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Aegon speelt voordelig kapitaal vrij

Inkomstendaling door desinvestering volgens KBC Securities beperkt.

17 minuten geleden - Lees verder

Value8 vergroot belang in Ceradis

Belang naar circa 68 procent.

22 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Aegon zet positieve stap

Kan solvabiliteit Nederland versterken na verkoop onderdelen Amerika.

34 minuten geleden - Lees verder

Philips neemt RespirTech over

Geen financiele details bekend.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
GEMALTO toevoegen aan uw watchlist 53,87 -1,43% -0,78 54,65