Costco Wholesale boekt lagere nettowinst

Redactie ABM Financial News - 2 maart 2017, 22:31

Omzet Amerikaanse retailbedrijf stijger.

(ABM FN-Dow Jones) Costco Wholesale heeft in het tweede kwartaal een lagere nettowinst geboekt op een hogere omzet. Dit bleek donderdag nabeurs tijdens de publicatie van de resultaten over het fiscale tweede kwartaal van het Amerikaanse retailbedrijf.

Het concern kondigde tevens aan per 1 juni 2017 de jaarlijkse contributie voor onder andere Goldcardhouders in de Verenigde Staten en Canada, het bedrijfsleven en overige zakelijke leden te verhogen met 5 dollar. De jaarlijkse vergoeding voor een Executive lidmaatschap wordt per 1 juni verhoogd met 10 dollar. De verhoging van de jaarlijkse vergoeding heeft effect op 35 miljoen leden, zei het concern.

Costco Wholesale boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 515 miljoen dollar, versus 555 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee kwam de winst per aandeel uit op 1,17 dollar. Vooraf door Dow Jones geraadpleegde analisten rekenden op 1,36 dollar per aandeel.

De omzet steeg in het tweede kwartaal van 27,6 miljard dollar naar 29,1 miljard dollar. Analisten rekenden op een omzet van 29,9 miljard dollar.

Het aandeel Costco Wholesale noteerde in de elektronische handel nabeurs 3,9 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.