Costco Wholesale boekt lagere nettowinst

Redactie ABM Financial News - 2 maart 2017, 22:31

Omzet Amerikaanse retailbedrijf stijger.

(ABM FN-Dow Jones) Costco Wholesale heeft in het tweede kwartaal een lagere nettowinst geboekt op een hogere omzet. Dit bleek donderdag nabeurs tijdens de publicatie van de resultaten over het fiscale tweede kwartaal van het Amerikaanse retailbedrijf.

Het concern kondigde tevens aan per 1 juni 2017 de jaarlijkse contributie voor onder andere Goldcardhouders in de Verenigde Staten en Canada, het bedrijfsleven en overige zakelijke leden te verhogen met 5 dollar. De jaarlijkse vergoeding voor een Executive lidmaatschap wordt per 1 juni verhoogd met 10 dollar. De verhoging van de jaarlijkse vergoeding heeft effect op 35 miljoen leden, zei het concern.

Costco Wholesale boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 515 miljoen dollar, versus 555 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee kwam de winst per aandeel uit op 1,17 dollar. Vooraf door Dow Jones geraadpleegde analisten rekenden op 1,36 dollar per aandeel.

De omzet steeg in het tweede kwartaal van 27,6 miljard dollar naar 29,1 miljard dollar. Analisten rekenden op een omzet van 29,9 miljard dollar.

Het aandeel Costco Wholesale noteerde in de elektronische handel nabeurs 3,9 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos de sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street hoger gesloten

Olieprijs sluit op weekbasis voor de vijfde opeenvolgende week lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting verdeeld slot

Olieprijs sluit op weekbasis voor de vijfde opeenvolgende week lager.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Ondanks stijging prijs vat olie overheerst pessimisme.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs drukt Damrak in het rood

Amsterdamse hoofdgraadmeter levert 0,2 procent in.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.