Costco Wholesale boekt lagere nettowinst

Redactie ABM Financial News - 2 maart 2017, 22:31

Omzet Amerikaanse retailbedrijf stijger.

(ABM FN-Dow Jones) Costco Wholesale heeft in het tweede kwartaal een lagere nettowinst geboekt op een hogere omzet. Dit bleek donderdag nabeurs tijdens de publicatie van de resultaten over het fiscale tweede kwartaal van het Amerikaanse retailbedrijf.

Het concern kondigde tevens aan per 1 juni 2017 de jaarlijkse contributie voor onder andere Goldcardhouders in de Verenigde Staten en Canada, het bedrijfsleven en overige zakelijke leden te verhogen met 5 dollar. De jaarlijkse vergoeding voor een Executive lidmaatschap wordt per 1 juni verhoogd met 10 dollar. De verhoging van de jaarlijkse vergoeding heeft effect op 35 miljoen leden, zei het concern.

Costco Wholesale boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 515 miljoen dollar, versus 555 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee kwam de winst per aandeel uit op 1,17 dollar. Vooraf door Dow Jones geraadpleegde analisten rekenden op 1,36 dollar per aandeel.

De omzet steeg in het tweede kwartaal van 27,6 miljard dollar naar 29,1 miljard dollar. Analisten rekenden op een omzet van 29,9 miljard dollar.

Het aandeel Costco Wholesale noteerde in de elektronische handel nabeurs 3,9 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Meer winst en omzet voor Texas Instruments

Concern verwacht meer omzet in tweede kwartaal

Gisteren - Lees verder

Omzet AT&T valt tegen ondanks sterke groei klanten

Analisten hadden op hogere inkomsten en minder klanten gerekend.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ING en Philips sterkste stijgers.

Gisteren - Lees verder

Galapagos gaat nieuwe studie beginnen

Betreft Fase 2 Proof-of-Concept studie naar filgotinib.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit in het groen

Positieve bedrijfscijfers jagen koersen aan.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.