Generali zet Nederlandse activiteiten te koop - media

Redactie ABM Financial News - 2 maart 2017, 17:17

Italiaanse verzekeraar huurt BNP Paribas in om verkoop te begeleiden.

(ABM FN-Dow Jones) De Italiaanse verzekeraar Generali heeft BNP Paribas ingehuurd om de verkoop van zijn Nederlandse activiteiten te begeleiden. Dit meldde persbureau Reuters donderdag op basis van bronnen.

De Italiaanse verzekeraar is met Generali Nederland NV al 140 actief in Nederland. Als de verkoop lukt, is dat de eerste deal van een reeks desinvesteringen die Generali in november aankondigde in een poging circa 1 miljard euro op te halen door zich terug te trekken uit 13 tot 15 landen, schreef Reuters.

In de periode tussen 2014 en 2015 wist Generali de nettowinst in Nederland meer dan te verdrievoudigen tot 5,4 miljoen euro. De resultaten van de tak Generali Schade stonden echter onder druk door een teruglopende vraag, waardoor de nettowinst daalde van 4,5 miljoen euro in 2014 tot 1,9 miljoen euro in 2015.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: Franse verkiezingen startschot voor vers geld naar Europese aandelen

JP Morgan ziet beleggers afwachten vanwege politieke onzekerheid.

Gisteren - Lees verder

BlackRock verkleint belang in Gemalto

Zowel kapitaalbelang als stemrecht verlaagd.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank verkleint belang in Besi

Zowel kapitaalbelang als stemrecht verlaagd.

Gisteren - Lees verder

NLFI verkleint belang in ASR

Zowel kapitaalbelang als stemrecht stevig verlaagd.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.