Handel in moederbedrijf Snapchat goed van start

Redactie ABM Financial News - 2 maart 2017, 17:23

Aandeel stijgt ruim 40 procent na beursgang.

(ABM FN-Dow Jones) De handel in Snap Inc., het bedrijf achter de populaire foto-app Snapchat, is donderdag positief van start gegaan.

Het aandeel Snap Inc. was erg in trek en noteerde op 24,00 dollar, liefst 41,2 procent boven de introductiekoers van 17,00 dollar. De bandbreedte voor de beursgang lag aanvankelijk op 14 tot 16 dollar per aandeel.

In totaal bracht Snap 200 miljoen aandelen, of 7,0 procent van het bedrijf naar de New York Stock Exchange, waar het aandeel handelt onder de ticker 'SNAP'.

Eerder gaf ook Twitter al de voorkeur aan een notering aan NYSE, ten koste van technologiebeurs Nasdaq. Dit besluit volgde op de problematische beursgang van social media bedrijf Facebook, dat wel koos voor Nasdaq, maar vervolgens te kampen kreeg met een haperend handelssysteem.

Met de aandelenuitgifte haalde Snap 3,4 miljard dollar op, de grootste beursgang sinds het debuut van het Chinese e-commerce bedrijf Alibaba in de Verenigde Staten. De marktwaarde van Snap bedraagt, gerekend naar de introductiekoers, ongeveer 19,7 miljard dollar.

Snap realiseerde in 2015 nog een verlies van 370 miljoen dollar en dat verlies liep zelfs op naar 514 miljoen dollar in 2016. Desondanks steeg de omzet in 2016 wel flink op jaarbasis, van 58,6 miljoen in 2015 naar 404,4 miljoen dollar afgelopen jaar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bedrijfscijfers, inkoopmanagersindexen en banenrapport in verschiet

Rustige weekstart door Dag van de Arbeid.

8 uren geleden - Lees verder

Groeitempo Chinese dienstensector omlaag - Overheid

Inkoopmanagersindex in april naar 54,0.

9 uren geleden - Lees verder

Groeitempo Chinese industrie loopt terug - Overheid

Inkoopmanagersindex in april naar 51,2.

9 uren geleden - Lees verder

Beleggersvertrouwen blijft hoog en stabiel - ING BeleggersBarometer

AEX naar verwachting in de komende maanden omhoog.

Gisteren - Lees verder

Inverko klaar om uit eigen as te herrijzen

CEO voert orienterende gesprekken met kandidaten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.