Olieprijs sluit lager

Redactie ABM Financial News - 2 maart 2017, 20:45

Sterke dollar drukt op olieprijs.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag lager gesloten, vanwege de sterkere dollar, na commentaar van een aantal Fed-functionarissen dat de grootste economie ter wereld klaar is voor een renteverhoging.

De olieprijs stond tevens onder druk nadat woensdag uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de Amerikaanse ruwe olievoorraden zijn opgelopen. In de week eindigend op 24 februari namen de olievoorraden met 1,5 miljoen vaten toe tot 520,2 miljoen vaten.

De stijging van de ruwe olievoorraden werd grotendeels gedreven door een aanzienlijke invoer uit Saoedi Arabië, Irak en Canada, evenals een sterke binnenlandse productie. De binnenlandse productie steeg voor de tweede week op rij boven de 9 miljoen vaten per dag.

Door de recente stijging van de Amerikaanse output vervliegt het effect van de productieverlaging van de OPEC en Rusland. "De twee tegenkrachten zorgen ervoor dat de olieprijs in een kleine bandbreedte beweegt", aldus analisten.

"Nadat januari 2017 qua prijsbeweging een saaie maand bleek, was februari nog erger", meldde de Singapore Exhchange, erop wijzend dat de Brent-prijs in één van de smalste marges in de recente geschiedenis bewoog. Brent bewoog in februari tussen 54 dollar per vat tot iets meer dan 57 dollar per vat.

ANS meldde dat de prijsvolatiliteit op zijn laagste niveau sinds 2014 noteerde.

Daarnaast bleek uit de data van de EIA dat de benzinevoorraden met circa 0,5 miljoen vaten zijn gedaald tot een totaal van 255,9 miljoen vaten. De voorraden stookolie en andere destillaten zakten met 0,9 miljoen vaten tot 164,2 miljoen vaten. De capaciteitsbenutting steeg van 84,3 naar 86,0 procent.  

Marktvolgers verwachten dat de 'stilte' op de oliemarkt de komende weken zal aanhouden, waarbij de vergadering van de OPEC in mei waarschijnlijk het volgende richtinggevende evenement is. Tijdens de bijeenkomst vergaderen de lidstaten of de productieverlaging na de eerste periode van zes maanden verlengd zal worden.

De april-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 1,22 dollar lager, ofwel 2,3 procent, op 52,61 dollar per vat. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Fitch handhaaft hoogste kredietrating Nederland

AAA rating met stabiele outlook.

2 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste daler.

Gisteren - Lees verder

Amerikaanse beurzen sluiten lager

Amerikaanse economie groeit minder hard dan verwacht.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Amerikaanse economie groeit minder hard dan verwacht.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Logisch herstel volgens CMC Markets.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.