Omzet Nederlandse detailhandel vorig jaar gegroeid

Redactie ABM Financial News - 2 maart 2017, 07:52

Sterkste groei bij webwinkels.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse detailhandel heeft in 2016 meer omzet geboekt dan het jaar ervoor, waarbij de sterkste groei bij webwinkels plaatsvond. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag.

De totale omzet nam met 1,9 procent toe, waarbij vooral supermarkten, kledingwinkels, bouwmarkten en woninginrichtingswinkels de omzet zagen toenemen. De sterkste omzetgroei zat bij webwinkels, met een toename van liefst 18,7 procent vergeleken met het voorgaande jaar. De omzet bij de supermarkten groeide met 2 procent, dankzij 1,2 procent hogere prijzen en een stijging van de volumes met 0,9 procent.

De detailhandelsverkopen in volume gemeten lagen vorig jaar nog wel 9,7 procent onder het niveau van voor de crisis in 2008. De verkopen van fysieke winkels in de non-foodsector bleven 17 procent achter op het niveau van 2008. Bij de winkels in food lagen de volumes 0,4 procent lager dan in 2008.

Kwartaalcijfers

In het vierde kwartaal was de omzet in de detailhandel 4,3 procent hoger dan een jaar geleden, de sterkste omzetgroei in ruim tien jaar. De volumes stegen in het afgelopen kwartaal op jaarbasis met 3,2 procent.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.