Valuta: dollar in de lift

Redactie ABM Financial News - 2 maart 2017, 09:49

Federal Reserve nu belangrijkste vliegwiel.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar zit donderdag in de lift nu de verwachting dat de Federal Reserve deze maand de rente verhoogd verder is toegenomen.

"De kans is zeer groot dat de Fed de rente halverwege de maand [maart] verhoogt", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury. In het geval de Fed inderdaad de rente opwaarts bijstelt kan de dollar nog verder oplopen, waarmee de euro richting de 1,04 dollar kan tenderen.

Erdmann wees donderdag op de goede macro-economische data uit de Verenigde Staten, met als meest recente cijfer de verder opgelopen inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie over februari, terwijl rekening was gehouden met een stabiele ontwikkeling.

De valutahandelaar kijkt donderdag uit naar de voorlopige inflatiecijfers van de eurozone over februari en voor vrijdag naar de speech van Janet Yellen, voorzitter van de Fed, na tal van commentaren van Fed-prominenten die zinspeelden op een aanstaande renteverhoging, nu de belangrijkste indicator voor het courante beleid.

Ondertussen is het Britse pond onder druk komen te staan met op de achtergrond een House of Lords dat een juridische aanpassing wil, waarmee het verblijf van 3 miljoen ingezetenen met een EU-achtergrond met een aankomende Brexit veilig wordt gesteld.

De Australische dollar noteerde donderdag lager. Vanochtend bleek dat de export van het land in januari te zijn gedaald gecombineerd met een stevige plus voor de import.

De euro noteerde donderdag op 1,0539 dollar, een verlies van 0,2 procent. De euro noteerde op 0,8571 Britse pond. De Australische dollar zakte 0,2 procent naar 0,7657 Amerikaanse dollar.  


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street wacht lagere opening

Markt wacht op nieuwe impulsen.

29 minuten geleden - Lees verder

BuzzFeed bereidt zich voor op beursgang - media

IPO mogelijk in 2018.

46 minuten geleden - Lees verder

Update: VEB niet enthousiast over overname Delta Lloyd

Beleggersclub onthoudt zich van stemming.

53 minuten geleden - Lees verder

Update: Europese Commissie blokkeert fusie Deutsche Boerse en London Stock Exchange

Bedrijven boden geen oplossing voor monopolie in clearingmarkt.

1 uur geleden - Lees verder

VEB niet enthousiast over overname Delta Lloyd

Beleggersclub onthoudt zich van stemming.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.