Wall Street richting lagere opening

Redactie ABM Financial News - 2 maart 2017, 14:44

Veel aandacht voor Amerikaanse rentebesluit in maart.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen donderdag circa een half uur voor opening van de handel in New York op een licht lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

Met de stevige winst van woensdag ligt de belangrijkste uitdaging bij de Dow Jones Industrial Average om boven de 21.000 punten te blijven.

Na de rede van Donald Trump voor het Amerikaanse Congres gaat alle aandacht uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve over twee weken.

Woensdagavond werd het Beige Book van de Fed gepubliceerd met daarin als belangrijkste mededeling dat de Amerikaanse economie gestaag is blijven groeien en bedrijven ook begin 2017 optimistisch bleven, ondanks dat er onzekerheid heerst over de nieuwe regering. Het periodieke verslag geldt als een leidraad voor de Fed bij zijn rentebeslissing.

Op 14 en 15 maart vindt het volgende rentebesluit van de Fed plaats. Enkele bestuurders van de centrale bank hebben erop aangestuurd dat een renteverhoging goed mogelijk is. Dit leidde tot de opgelopen verwachting dat de Fed de rente deze maand verhoogt. De Amerikaanse rente noteert nu 0,50 tot 0,75 procent.

De volgende mogelijkheid om meer duidelijkheid te verkrijgen is het interview van Fed-bestuurder Jerome Powell voor CNBC en het optreden van de gouverneur van de Fed van Cleveland, Loretta Mester op het Barnard College.

Morgen is het weer de beurt aan Powell, maar dan is hij op de Yale Law School. Klapstuk van de Fed-performances is de rede van Fed-voorzitter Janet Yellen in Chicago vrijdag vroeg in de avond.

Op macro-economisch vlak is het donderdag relatief rustig in de Verenigde Staten met de wekelijkse steunaanvragen en de inkoopmanagersindex voor de regio New York. De steunaanvragen lieten een daling zien met 19.000 stuks tot een totaal van 223.000. Er was gerekend op een hoger niveau van 245.000 uitkeringen.

Olie noteerde donderdag flink lager. Een april-future West Texas Intermediate daalde 1,5 procent op 53,02 dollar, terwijl een mei-future Brent ook 1,5 procent goedkoper werd met een prijs van 55,53 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0517. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0532 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0567 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Het bedrijf dat vandaag de meeste aandacht opeist is Snap dat vandaag zijn beursgang beleeft. de introductieprijs ligt op 17 dollar.  Het moederbedrijf van Snapchat brengt 200 miljoen aandelen naar de beurs, 7,0 procent van het bedrijf. Met de aandelenuitgifte haalde Snap 3,4 miljard dollar op, de grootste beursgang sinds het debuut van het Chinese e-commerce bedrijf Alibaba in de Verenigde Staten. De marktwaarde van Snap bedraagt, gerekend naar de introductiekoers, ongeveer 19,7 miljard dollar.

Shake Shack haalde de prognose van analisten niet en noteerde donderdag in de elektronische handel voorbeurs 2,8 procent lager.

Kroger opende vandaag de boeken. De omzet steeg licht, maar de winst stond onder druk door rentelasten, afschrijvingen en amortisatie. Kroger verwacht in 2017 een groei van de identieke supermarktomzet tussen 0 en 1 procent en een winst per aandeel in de bandbreedte van 2,21 en 2,25 dollar tegen 2,08 dollar in 2016. Het aandeel noteerde donderdag 4,2 procent lager.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 1,5 procent hoger op 2.395,96 punten. De Dow Jones index eindigde 1,5 procent in het groen op 21.115,55 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,4 procent naar 5.904,03 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Futures wijzen op vrijwel vlakke opening Wall Street

Noord-Korea speelt markt opnieuw parten.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen lager rond middaguur

Hernieuwde spanningen Noord-Korea en Verenigde Staten drukken op sentiment.

1 uur geleden - Lees verder

Fiat Chrysler ontkent benadering door Chinees bedrijf

Autoconcern weerspreekt mediageruchten.

2 uren geleden - Lees verder

Staat haalt 1,7 miljard euro op met veiling

Negatieve rentevergoeding op kortlopende lening.

2 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst lager

Damrak zet neerwaartse trend van eind vorige week voort.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.