Winst FrieslandCampina omhoog ondanks lagere omzet

Redactie ABM Financial News - 2 maart 2017, 11:34

Zuivelconcern voorziet wereldwijd licht stijgende melkproductie.

(ABM FN-Dow Jones) FrieslandCampina heeft in 2016 een hogere winst gerealiseerd dankzij een toename van de verkoop van hoog renderende producten en lagere inkoopkosten en belastingafdrachten. Dit maakte de zuivelcoöperatie uit Amersfoort donderdag bekend. 

De omzet daalde met 1,9 procent naar 11,0 miljard euro, waarbij de nettowinst met 5,5 procent steeg naar 362 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat daalde met 2,3 procent naar 563 miljoen euro, waarbij er een negatief effect van valutaverhoudingen van 30 miljoen euro was.

Het bedrijf meldde volumegroei en zag verbeterde resultaten in Zuidoost-Azië en China, maar werd geconfronteerd met lagere volumes en resultaten in Afrika.

De melkproductie van de aangesloten leden steeg met 7,1 procent naar 10,8 miljard kilo, waarbij de melkprijs door overproductie met 6,9 procent daalde 32,26 euro per 100 kilo.

Outlook

Het concern voorziet wereldwijd een licht stijgende melkproductie in 2017, maar rekent op een daling in Nederland. Verder verwacht het bedrijf dit jaar een verdere daling van de vraag naar zuivelproducten in Afrika, een stabiele vraag in Europa en een lichte stijging van de marktvraag in Azië.

De onderneming gaf geen verwachting af omtrent de ontwikkeling van het resultaat in 2017.

FrieslandCampina maakte op 28 februari bekend zijn divisie Riedel voor vruchtensappen en frisdranken te willen verkopen, maar liet toen desgevraagd weten nog niet met partijen in onderhandeling te zijn over een overname.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

VolkerWessels wil voor de zomer naar de beurs - media

Bouwbedrijf zou 20 tot 49 procent notering willen geven.

22 minuten geleden - Lees verder

Accenture boekt meer omzet in tweede kwartaal

Adviesbureau ziet nettoresultaat afnemen.

29 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen verdeeld

Wachten op stemming over Amerikaanse zorgstelsel.

58 minuten geleden - Lees verder

Futures Wall Street wijzen op vlakke start

Wachten op stemming wet gezondheidszorg.

1 uur geleden - Lees verder

Zuid-Korea redt reder met miljardenleningen

Daewoo krijgt 2,6 miljard dollar krediet.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.