Beursupdate: Damrak op licht verlies

Redactie ABM Financial News - 20 maart 2017, 11:16

Aarzelende beurs met lagere omzetten.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen noteren dag richting het einde van de ochtendhandel licht lager. De AEX index noteerde een verlies van 0,2 procent op 515,48 punten, terwijl de AMX een winst van 0,2 procent noteerde. De AScX noteerde een verlies van 0,1 procent.

Rein Schutte, beleggingsadviseur bij Indexus, signaleert maandag een aarzelend Damrak dat wacht op nieuwe impulsen. "De G20-top bracht de markt niet de duidelijkheid die het graag ziet. Tegelijkertijd loopt de discussie over de vraag of het ECB-beleid nog de handhaven is. Macro-economisch ligt het zwaartepunt in de tweede helft van de week met een aantal inkoopmanagersindexen", aldus Schutte.

Schutte ziet op Beursplein 5 lage omzet en een lage volatiliteit.

In Duitsland kwam over februari de producentenprijsindex over februari naar buiten. Die viel in februari weliswaar duidelijk hoger uit, maar bleef met een stijging met 3,1 procent wel 20 basispunten onder de verwachtingen. Het Europese statistiekbureau Eurostat zei dat de arbeidskosten zijn stegen in het vierde kwartaal met 1,6 procent op jaarbasis in de muntunie. In Nederland kwam de stijging uit op 1,5 procent.

Vanmiddag in de verenigde Staten verschijnt nog de Chicago Fed-index over dezelfde maand.

Olie noteerde maandag lager. Een mei-future West Texas Intermediate bewoog 1,2 procent lager op 48,70 dollar, terwijl een mei-future Brent 1,1 procent zakte naar 51,17 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0753. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0764 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dag stond er een stand van 1,0740 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter domineerden de fondsen met een min, maar de verliezen bleven beperkt tot circa 0,5 procent. Hetzelfde geldt voor de groene kant van de AEX.

ABN AMRO wil later dit jaar twee van zijn Tier 2-leningen aflossen, die niet meer voldoen aan de eisen voor dergelijke achtergestelde schuld. ABN AMRO noteerde maandag 0,4 procent lager.

Unilever treft voorbereidingen voor een verkoop van verschillende voedingsmerken voor in totaal 6 miljard Britse pond. Dit lieten verschillende Britse media dit weekend weten. Volgens bijvoorbeeld The Sunday Times zou Unilever overwegen om onder meer Flora en Stork, beide actief in het segment smeersels, van de hand te doen. Potentiële kopers zijn volgens de krant Bain Capital, CVC en Clayton Dubilier & Rice. Unilever noteerde 0,3 procent winst.

Moody's is iets positiever geworden over ING Bank. Analisten van Moody's handhaafden de rating voor de bank op Baa1, maar verhoogden wel de outlook van stabiel naar positief. De positievere houding ten aanzien van ING Bank is volgens de analisten met name te danken aan de verwachte uitgifte van onder meer achtergestelde schulden door moederbedrijf ING Groep in de komende twee jaar. Voor ING Groep herhaalde Moody's de Baa1 rating met een stabiele outlook. Het aandeel ING zakte 0,6 procent.

ArcelorMittal en Italiaanse partner Marcegaglia hebben met 1,6 miljard euro het hoogste bod gedaan op de Italiaanse staalfabriek Ilva. Dit schreef persbureau Reuters vrijdag op basis van bronnen. Begin maart formaliseerde ArcelorMittal het bod op Ilva. Een overnamesom werd toen niet genoemd, enkel dat de staalreus na de overname 2,3 miljard euro wil investeren in het bedrijf. ArcelorMittal zakte maandag 0,9 procent lager.

Van de Midkapfondsen was GrandVision op met een verlies van 1,3 procent. Het winnende deel hield de tussentijdse dagrendementen beperkt tot 0,7 procent.

Bij de AScX-fondsen waren de verliezers in lichte mate in de minderheid met een koersverlies van 1,3 procent voor het aandeel ICT Group. Winst was weggelegd voor Sif Holding dat 1,2 procent aandikte en Fagron waar 1,9 procent bij kwam.

Kiadis Pharma benoemt Jan Feijen per 1 april aanstaande als chief operating officer. Feijen was eerder werkzaam voor Janssen, Crucell en Avebe. In zijn rol als operationeel directeur bij Kiadis Pharma wordt hij onder andere verantwoordelijk voor productie en projectmanagement. De koers van het aandeel Kiadis noteerde 5,7 procent hoger.

Takeaway kreeg van Goldman Sachs een koersdoelverhoging van 32,00 naar 33,00 euro met handhaving van het advies op Neutraal. Het aandeel zakte 2,9 procent.

AMG Advanced Metallurgical Group wil Suzanne Rich Folsom en Willem van Hassel aanstellen als commissaris. Martin Hoyos en Petteri Soininen zullen terugtreden als commissaris bij AMG. De aandeelhoudersvergadering waarin de benoemingen ter sprake komen, zal op 4 mei plaatsvinden. AMG noteerde een verlies van 0,7 procent.

Talpa Holding heeft meer aandelen Telegraaf Media Groep gekocht en daarmee zijn belang verhoogd van 25,58 naar 26,57 procent. Het aandeel TMG noteerde 0,6 procent hoger.

Lokaal fonds Euronext en Morningstar zijn een nieuwe samenwerking overeengekomen. Onder deze overeenkomst wordt de mogelijkheid gecreëerd om nieuwe beleggingsproducten en tools voor risicobeheer te lanceren, die zijn gebaseerd op de indexen van Morningstar. Het aandeel Euronext noteerde maandag een verlies van 0,3 procent. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen sluiten hoger

Geopolitieke spanningen tussen Amerika en Noord-Korea wat getemperd.

17 minuten geleden - Lees verder

Euronext rondt overname FastMatch af

Beursbedrijf koopt belang van 90 procent in

41 minuten geleden - Lees verder

AEX start nieuwe week in het groen

Geopolitieke spanningen tussen Amerika en Noord-Korea wat afgenomen.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Groeicijfers en notulen Fed.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 521,10 0,80% 4,13 516,97
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 792,35 1,58% 12,36 779,99
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.000,26 1,19% 11,81 988,45