ECB zet definitieve strategie uit om slechte leningen de kop in te drukken

Redactie ABM Financial News - 20 maart 2017, 11:35

Slechte leningen eurozone eind derde kwartaal 2016 921 miljard euro.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank heeft maandag zijn definitieve strategie gepresenteerd die voor Europese banken een leidraad moeten bieden om tot een oplossing te komen voor de slechte leningen in portefeuille.

"De ECB verwacht dat de banken zich volledig zullen houden aan de richtlijnen in lijn met de ernst en omvang van de niet-presterende leningen in hun portefeuille", aldus de centrale bank.

Marktvolgers redeneren dat de niet-presterende leningen een ernstig probleem zijn voor banken in de eurozone, die het economische herstel belemmeren. Met name in Italië zorgen de leningen voor problemen. Italiaanse banken zijn vanwege de niet-renderende leningen terughoudend bij het verstrekken van nieuwe leningen aan bedrijven en huishoudens.

De leidraad biedt maatregelen, processen en 'best practices' voor banken om de niet-renderende leningen aan te pakken. De ECB roept tevens de regeringen van de eurozone op tot besluitvaardigheid en aanpassing van de juridische en gerechtelijke kaders, zodat banken hun slechte leningen gemakkelijker kunnen verminderen.

De ECB legt echter geen kwantitatieve doelstellingen voor de vermindering van de slechte leningen op.

Aan het eind van het derde kwartaal van 2016 bedrieg de waarde van de niet-renderende leningen bij kredietinstellingen in de eurozone 921 miljard euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen sluiten hoger

Geopolitieke spanningen tussen Amerika en Noord-Korea wat getemperd.

20 minuten geleden - Lees verder

Euronext rondt overname FastMatch af

Beursbedrijf koopt belang van 90 procent in

44 minuten geleden - Lees verder

AEX start nieuwe week in het groen

Geopolitieke spanningen tussen Amerika en Noord-Korea wat afgenomen.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Groeicijfers en notulen Fed.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.