Fusie Vodafone dochter creeert grootste telecomaanbieder India

Redactie ABM Financial News - 20 maart 2017, 07:40

Vodafone India en Idea hebben gezamenlijke ondernemingswaarde van 23 miljard dollar.

(ABM FN-Dow Jones) Vodafone wil zijn Indiase divisie fuseren met Idea Cellular. Dit maakte de Britse telecomgigant maandagochtend bekend.

Door het samengaan van de twee bedrijven, die een gezamenlijke ondernemingswaarde hebben van omgerekend ruim 23 miljard dollar, ontstaat het grootste telecombedrijf van India. Verder moet de fusie de digitalisering in het land bespoedigen, aldus Vodafone.

De fusie is exclusief het belang van 42 procent dat Vodafone in Indus Towers heeft, zei het bedrijf maandag. Vodafone zal na het afronden van de transactie een belang van 45,1 procent hebben en het moederbedrijf van Idea Cellular, Aditya Birla Group, een belang van 26 procent in het nieuwe bedrijf. Aditya heeft het recht om zijn belang uit te breiden tot 50 procent. Lukt dat niet binnen vier jaar, dat verkoopt Vodafone in de vijf jaar erna aandelen totdat de twee bedrijven een gelijk aandeel hebben in het nieuwe bedrijf.

Vodafone voorziet kostenbesparingen van ruim 2 miljard dollar in het vierde jaar na de afronding van de fusie en verwacht een positieve bijdrage aan de kasstroom in het eerste volledige jaar na de fusie.

De transactie, die onderhevig is aan de goedkeuring van mededingingsautoriteiten, moet in kalenderjaar 2018 worden afgerond. Het nieuwe bedrijf krijgt een notering aan de Indiase beurs. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen hoger gesloten

Markt richt vizier op stemming VS wetsvoorstel zorgstelsel.

34 minuten geleden - Lees verder

Pershing Square wil beursnotering in Londen

Concern heeft reeds notering in Amsterdam.

35 minuten geleden - Lees verder

Iger blijft tot in 2019 topman van Disney

CEO blijft 1 jaar langer aan.

37 minuten geleden - Lees verder

ASM International wil Stefanie Kahle-Galonske als commissaris

Benoeming is voor periode voor vier jaar.

57 minuten geleden - Lees verder

Ahold Delhaize stoot vier Belgische winkels en project af

Desinvesteringen om te voldoen aan eisen toezichthouder.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.