Nederlandse consument heeft meer vertrouwen

Redactie ABM Financial News - 20 maart 2017, 07:07

Index op 16 in maart.

(ABM FN-Dow Jones) Het consumentenvertrouwen is in maart verder verbeterd. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek maandagochtend.

De index die het vertrouwen meet steeg met 2 punten tot 16, wat volgens het CBS het hoogste niveau sinds juli 2007 markeert. "Zowel het oordeel over de economische situatie in de komende 12 maanden als over de economische situatie in de afgelopen 12 maanden verbeterde", aldus het statistiekbureau.

Met een indexniveau van 14 ligt het consumentenvertrouwen in februari ruim boven het gemiddelde over de afgelopen 20 jaar van min 8.

In april 2000 werd de hoogste stand in de geschiedenis bereikt op 27. Het historisch dieptepunt van min 44 werd in februari 2013 bereikt.

De koopbereidheid neemt iets toe in maart. Deze deelindicator van het consumentenvertrouwen komt uit op 6, tegen 4 in februari. Consumenten vinden de tijd gunstiger voor het doen van grote aankopen, maar zijn iets negatiever over hun financiële situatie in de afgelopen 12 maanden. Het oordeel over de financiële situatie in de komende 12 maanden veranderde niet.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BeleggersBarometer ING op tienjarig hoogtepunt

Vertrouwen stijgt door verder aantrekkende economie.

Gisteren - Lees verder

RRJ Capital II verkleint belang in NN

Kapitaalbelang van 9,6 procent.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot belang in ASR

Kapitaalbelang van 6,5 procent.

Gisteren - Lees verder

Lindenbergh verkleint belang in ForFarmers

Kapitaalbelang nog boven meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Aandeelhouders MDxHealth keuren alle agendapunten goed

Te weinig aanwezigen voor buitengewone aandeelhoudersvergadering.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.