Valuta: euro houdt stand

Redactie ABM Financial News - 20 maart 2017, 09:50

Franse verkiezingen worden belangrijk voor valuta.

(ABM FN-Dow Jones) De euro bleef ten opzichte van de dollar op niveau, terwijl er in toenemende mate aandacht is voor de Franse presidentsverkiezingen.

"In de peiling gaan Marine Le Pen en Emmanuel Marcron gelijk op met elk 26 procent", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury. "Vanavond volgt het eerste verkiezingsdebat op de Franse televisie. Iedere winst voor Le Pen zal de komende tijd druk op de euro zetten, zo is onze verwachting".

Erdmann verwacht dat deze verkiezingsstrijd de komende weken de markten herhaaldelijk beinvloeden, waarbij de euro voorlopig beweegt tussen de 1,05 en 1,10 dollar.

De olieprijs noteerde maandag lager en dat bracht vooral enige druk op de Canadese dollar met zich mee. Een euro noteerde maandag op 1,4358 Canadese dollar, een stijging met 0,2 procent.

In Duitsland kwam over februari de producentenprijsindex over februari naar buiten. Die viel in februari weliswaar duidelijk hoger uit, maar bleef met een stijging met 3,1 procent wel 20 basispunten onder de verwachtingen.

De macro-economische agenda van maandag is verder relatief leeg met uit het eurogebied de arbeidskosten over het vierde kwartaal en vanmiddag in de verenigde Staten de Chicago Fed-index over dezelfde maand.

Dinsdagochtend komt de consumentenprijsindex van het Verenigd Koninkrijk naar buiten, waarbij gelet wordt op een indicatie voor een mogelijke Britse renteverhoging. Dat kan een opwaarts effect voor het Britse pond met zich meebrengen. Het Britse pond noteerde maandag iets hoger ten opzichte van de euro. De euro noteerde maandag op 0,8669 pond.

Later in de week volgen rentebesluiten in Rusland en Nieuw-Zeeland. Ook treedt een aantal Fed-prominenten in de openbaarheid met om te beginnen vanavond Charles Evans van de Fed van Chicago, die een rede zal afsteken in New York bij de Association for Business Economics.

Verder komt de Eurogroep ter vergadering bijeen en houdt de voorzitter van de Duitse Bundesbank, Jens Weidmann een speech.

De euro noteerde maandag op 1,0764 dollar, een plus van 0,2 procent. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

3 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.