Valuta: pond onder druk na aankondiging start Brexit procedure

Redactie ABM Financial News - 20 maart 2017, 13:20

Timing niet verrassend volgens OANDA.

(ABM FN-Dow Jones) Het Britse pond is maandag weggezakt nadat bekend werd dat het Verenigd Koninkrijk op 29 maart start met de Brexit-procedure waarmee het lidmaatschap van de Europese Unie wordt opgezegd.

"De timing om Artikel 50 in werking te zetten is niet verrassend omdat [de Britse premier] Theresa may eerder al verklaarde dit voor eind maart te willen doen, maar duidelijk is wel dat het pond gevoelig blijft voor Brexit gerelateerd nieuws, zelfs voor nieuws dat eigenlijk al bekend is", volgens marktanalist Craig Erlam van OANDA. 

Voor elk Britse pond kregen beleggers voorafgaand aan de aankondiging meer dan 1,24 dollar maar sindsdien daalde het muntpaar tot 1,2379 dollar. Ten opzichte van de euro daalde het pond tot 0,8683. 

"Hoewel de daling van het pond niet dramatisch is, benadrukt het opnieuw dar de komende twee jaar waarschijnlijk volatiel zullen blijven voor de Britse munt, maar ook de Londense beurs en Britse staatsobligaties", aldus Erlam. 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt licht lagere nettowinst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard boekt hogere omzet.

58 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos sterkste stijger.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street hoger gesloten

Fed-notulen suggereren een renteverhoging in juni.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street richting hoger slot

Fed-notulen suggereren een renteverhoging in juni.

2 uren geleden - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Voorraden ruwe olie Verenigde Staten vorige week gedaald.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.