Verenigd Koninkrijk start volgende week Brexit procedure

Redactie ABM Financial News - 20 maart 2017, 13:04

Artikel 50 treedt op 29 maart in werking.

(ABM FN-Dow Jones) Het Verenigd Koninkrijk is van plan om volgende week formeel het lidmaatschap van de Europese Unie op te zeggen. Dit meldde een woordvoerder van de Britse premier Theresa May maandag.

May zal op 29 maart artikel 50 in gang zetten, waarmee de Britse premier het startsein geeft voor de formele onderhandelingen over de voorwaarden van het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. De onderhandelingen kunnen maximaal twee jaar duren.

"De Britse ambassadeur bij de EU Tim Barrow heeft Donald Tusk, de voorzitter van de Europese Raad, geïnformeerd dat het Verenigd Koninkrijk artikel 50 van het Verdrag van Lissabon zal activeren", zei de woordvoerder van May. Hij meldde tevens te verwachten dat de onderhandelingen snel zullen starten, hoewel de Britse regering begrijpt dat de overige 27 EU-lidstaten tijd nodig zullen hebben om met een reactie te kunnen komen.

In juni 2016 stemde het Verenigd Koninkrijk voor een vertrek uit de EU.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Arcadis aandeelhouders keuren benoemingen goed

Aandeelhouders ook akkoord met dividend.

9 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen sluiten in het groen

Markten nog in afwachting van belastingplannen Trump.

44 minuten geleden - Lees verder

Vopak en Exmar breken deal af

Geen kans op slagen vereisten voor overeenkomst.

52 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen weer van start.

1 uur geleden - Lees verder

Unibail-Rodamco krijgt goedkeuring voor dividend

Uitkering bedraagt 10,20 euro per aandeel.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.