Verenigd Koninkrijk start volgende week Brexit procedure

Redactie ABM Financial News - 20 maart 2017, 13:04

Artikel 50 treedt op 29 maart in werking.

(ABM FN-Dow Jones) Het Verenigd Koninkrijk is van plan om volgende week formeel het lidmaatschap van de Europese Unie op te zeggen. Dit meldde een woordvoerder van de Britse premier Theresa May maandag.

May zal op 29 maart artikel 50 in gang zetten, waarmee de Britse premier het startsein geeft voor de formele onderhandelingen over de voorwaarden van het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. De onderhandelingen kunnen maximaal twee jaar duren.

"De Britse ambassadeur bij de EU Tim Barrow heeft Donald Tusk, de voorzitter van de Europese Raad, geïnformeerd dat het Verenigd Koninkrijk artikel 50 van het Verdrag van Lissabon zal activeren", zei de woordvoerder van May. Hij meldde tevens te verwachten dat de onderhandelingen snel zullen starten, hoewel de Britse regering begrijpt dat de overige 27 EU-lidstaten tijd nodig zullen hebben om met een reactie te kunnen komen.

In juni 2016 stemde het Verenigd Koninkrijk voor een vertrek uit de EU.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

4 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.