AMG wint Braziliaanse order

Redactie ABM Financial News - 3 maart 2017, 07:22

Order voor levering van lithium concentraat.

(ABM FN-Dow Jones) AMG Mineração, een Braziliaanse dochteronderneming van AMG Advanced Metallurgical Group, heeft een grote order binnengehaald voor het leveren van lithium concentraat. Dit maakte de producent van metallurgische producten en systemen met een notering op het Damrak vrijdag voorbeurs bekend.

De dochteronderneming sloot een meerjarig contract voor de levering van 90.000 ton lithium concentraat per jaar, waarvan de leveringen vanaf de tweede helft van 2018 plaats zullen gaan vinden. De verkoopprijzen worden gedeeltelijk geïndexeerd aan de gepubliceerde marktprijs van lithium-carbonaat. Op basis van de huidige lithiumcarbonaat marktprijs zou de prijs per ton hoger uitvallen dan 800 dollar, aldus AMG.

Eind 2016 verstrekte AMG een opdracht aan het Finse Outotec Oyj voor de bouw van een nieuwe fabriek in Brazilië voor lithium concentraat, met een jaarlijkse capaciteit van 90.000 ton. Naar verwachting is deze fabriek in de eerste helft van 2018 operationeel.

Het aandeel AMG Advanced Metallurgical Group sloot donderdag op een lichtrode beurs 0,1 procent hoger op 20,62 euro.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Veon koopt spectrum in Pakistan

Overnamebedrag 295 miljoen dollar.

24 minuten geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Boskalis

Zowel kapitaalbelang als stemrecht licht verhoogd.

1 uur geleden - Lees verder

BlackRock verkleint belang in Wolters Kluwer

Stemrecht minder dan vijf procent.

1 uur geleden - Lees verder

BlackRock verkleint belang in DSM

Kapitaalbelang minder dan vijf procent.

1 uur geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in IMCD

Zowel kapitaalbelang als stemrecht licht verhoogd.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ADVANCED... toevoegen aan uw watchlist 24,50 0,57% 0,14 24,36