Beursblik: ASMI beter dan verwacht

Redactie ABM Financial News - 3 maart 2017, 08:32

Theodoor Gilissen Bankiers zal koersdoel verhogen.

(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft in het vierde kwartaal van 2016 beter dan verwacht gepresteerd en de toeleverancier van de halfgeleidersector liet weten op forse marktgroei te rekenen. Dit concludeerde analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers vrijdag naar aanleiding van de kwartaalrapportage.

Zowel de omzet als de orders overtroffen de verwachtingen, aldus Versteeg, waarbij vooral de 44 procent hogere orderinstroom van 177 miljoen euro positief verraste.

Volgens Versteeg is ASMI "goed gepositioneerd" voor 2017. "De omzet daalt in het eerste kwartaal ten opzichte van het vierde kwartaal weliswaar met 19 procent naar 135 á 145 miljoen euro, maar de orderinstroom blijft op het zeer hoge niveau van het vierde kwartaal, waardoor de orderportefeuille met ongeveer een kwart stijgt naar circa 200 miljoen euro eind eerste kwartaal 2017. Mogelijk naar het hoogste niveau ooit", aldus de analist.

ASMI was eerder vooral voorzichtig voor de DRAM markt, een specifiek deel van de markt voor geheugenchips, maar ziet volgens Versteeg nu een voorzichtig herstel. De meevaller zit volgens de analist waarschijnlijk vooral in 3D NAND, een ander deel van de geheugenmarkt. "Door technische veranderingen was dat deel van de markt vorig jaar nog erg zwak, maar nu heeft ASM International waarschijnlijk mooie orders gekregen."

De onderneming stelde eerder dat de markt voor ALD ten opzichte van 2014 in drie tot vier jaar zal verdubbelen. ASMI heeft een update van deze verwachting gemaakt "en dat ziet er goed uit", aldus Versteeg. De toeleverancier denkt dat de markt in 2020 of 2021 een omvang van 1,5 miljard dollar zal hebben. In 2015 lag die markt nog op circa 750 miljoen dollar en wat lager in 2016, verduidelijkte Versteeg.

Theodoor Gilissen Bankiers heeft een Aanbevolen advies op ASMI en zal het koersdoel van 50,00 euro gaan verhogen. Het aandeel ASM International sloot donderdag op een iets lager Damrak 0,4 procent hoger op 49,30 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ASM INTE... toevoegen aan uw watchlist 54,91 -1,05% -0,58 55,49