Beursblik: cijfers Gemalto conform verwachting

Redactie ABM Financial News - 3 maart 2017, 11:10

Trends bij Payment en simkaarten verslechteren volgens UBS.

(ABM FN-Dow Jones) Gemalto heeft vooral in de tweede helft van 2016 conform verwachting gepresteerd. Dit stelden analisten van UBS vrijdag in reactie op de jaarcijfers van de Franse digitale beveiliger met een notering aan het Damrak. 

Analisten van de Zwitserse zakenbank wezen er op dat met name de resultaten uit de tweede helft van 2016 geen verrassingen opleveren, waarbij de operationele winst circa een procent hoger uitviel dan waar de bedrijfsconsensus rekening mee hield. 

In het bijzonder over de sterke kasstroom en de resultaten binnen de divisies Government ID en Enterprise bleken de marktvorsers te spreken. Gemalto realiseerde in de tweede helft van 2016 een vrije kasstroom van 254 miljoen euro, terwijl UBS rekening hield met 200 miljoen en de bedrijfsconsensus zelfs maar op 171 miljoen euro wees. In heel 2016 kwam de kasstroom uit op 318 miljoen. 

In het vierde kwartaal groeiden Government ID en Enterprise met respectievelijk 40 en 13 procent, hetgeen de analisten positief noemden. 

De marktvorsers van UBS bleken minder te spreken over de verslechterende trends bij de tak Payment, waar de omzet in het vierde kwartaal met 8 procent op jaarbasis daalde na een daling van 3 procent in het derde kwartaal. Ook de omzetdaling van 12 procent bij de simkaarten in het afgelopen kwartaal noemden de analisten negatief. De omstandigheden voor het lopende jaar blijven in deze markten uitdagend, zo voegde UBS daaraan toe. 

UBS handhaafde vrijdag het Neutraal advies op Gemalto met een ongewijzigd koersdoel van 60,00 euro. Op een rood Damrak koerste het aandeel vrijdagochtend 8,4 procent hoger op 60,94 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Einde verhaal voor tweetal Italiaanse banken

ECB steekt geen reddende hand toe.

50 minuten geleden - Lees verder

Macro-agenda richtlijn komende week

Jaarvergadering Value8 trekt de aandacht.

1 uur geleden - Lees verder

Nederlandse levensverzekeringen zeer verlieslatend

Uitkeringen bijna anderhalf keer de premie-inkomsten.

3 uren geleden - Lees verder

Terugdraaien QE zadelt landen op met hogere financieringskosten - BIS

Ongerechtvaardigde kritiek op centrale banken ligt op de loer.

3 uren geleden - Lees verder

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
GEMALTO toevoegen aan uw watchlist 55,15 -0,18% -0,10 55,25